HMC Calder 3 – Venlo 2: 5 – 3

Kijkend naar het verloop van onze eerste 7 wedstrijden dringt zich de vergelijking op met één van de mooiste voetbalclubs van Nederland. Na de verkoop van een aantal sterke spelers, de toevoeging van een aantal talentvolle jeugdigen en onder regie van een nieuwe coach, was ergens bovenin het 2e rijtje een realistisch doel voor Feyenoord. Met fris en fruitig spel veroveren zij inmiddels de harten van voetbalminnend Nederland, en Coach Koeman kijkt tevreden toe hoe zijn discipelen de ene na de andere klap uitdelen.

Zo ook voor HMC 3. Na een massale spelerstransfer richting HMC 2 werd een nieuwe generatie jeugdtalenten ingevlogen. Thomas Mollema en de broertjes Senders, aangevuld met de al wat oudere-jongere Joris Broekmeulen die enkele jaren van stabiele groei heeft omgezet in een steile weg omhoog op de ratingladder. Tel daarbij op de jarenlange ervaring van de overige spelers en de rustige doch motiverende stijl van Coach Piet “Koeman” van Eijndhoven, en dan is het eigenlijk helemaal niet zo raar dat de gevreesde degradatie uitblijft, sterker: dat wij met 7 punten in de middenmoot staan en zelfs nog omhoog kunnen kijken!

Na dit juichverhaal de feiten, HMC 3 – Venlo 2 (beiden nog niet helemaal veilig voor degradatie) verliep zoals een wedstrijd zou moeten verlopen tussen 2 teams die grofweg gelijke rating hebben maar waarvan bij ons de jonkies dus eigenlijk veel sterker zijn dan op papier.

Mischa en Justin braken de score open met een vrij snelle winstpartij. Een mooie steun in de rug, met de 2-0 voorsprong was het lekker spelen voor de rest van het team. Tonnie, Joris, Piet en Henk stutten de voorsprong middels een serie remises. En Thomas, a la Guidetti voor mij één van de revelaties van dit seizoen, maakte na een overtuigende partij het beslissende punt: 5 – 2.

Resteerde alleen nog mijn partij. Wederom een leuk potje, maar helaas een 0. Het gevoel een totaal gewonnen stelling in tijdnood uit handen te hebben gegeven werd gelukkig verzacht door de analyse achteraf van Fritz. De stelling waarin alle zwarte stukken leken opgefrommeld werd vrolijk als slechts iets beter voor wit beoordeeld. Nog veel te leren dus .

Met nog 2 wedstrijden te gaan, tegen nummers 5 en 10, zit een plek in de middenmoot er nog zeker in!

Gert de Rooij

PGN-viewer van www.chesstempo.com

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>