De Oude Toren 2 – HMC 6: 2½-5½

Zaterdag 31 maart speelde HMC-6 uit tegen De Oude Toren 2. We speelden dit keer niet in de vermaarde Druiventros, maar in het oer-Brabantse Café Concordia. De eigenaar van deze gelegenheid wist niet wat hem overkwam; hij kwam geregeld kijken maar begreep niet veel van wat er gebeurde.

Het werd een vreemde middag waarin grote fouten werden gemaakt en onverwachte wendingen elkaar opvolgden.
De tegenstander van Henk gaf na 20 minuten spelen al een vol stuk weg, omdat hij een dubbele aanval over het hoofd had gezien. Daarna werd er nog 20 minuten doorgespeeld, waarna de tegenstander opgaf en het eerste punt voor HMC-6 binnen was.
Sjoerd volgde al rap, ook na het weggeven van stukken door zijn tegenstander.

Lennart Sinjorgo stond op een gegeven moment helemaal verloren, met een vol stuk achter. Lennart probeerde nog wel wat en toonde aan dat je niet te snel moet opgeven: zijn tegenstander ging tot ongeloof van een ieder tot zetherhaling over en daar ging Lennart natuurlijk in mee. Lennart accepteerde met een ingehouden glimlach de remiseclaim van zijn tegenstander.

Gregor speelde zeer solide, kwam ook al snel een stuk voor en wist dit geleidelijk aan in winst om te zetten.

Tony liep tijdens zijn partij op z’n Tony’s triomfantelijk rond langs de borden. Hij liet zich daarbij ontvallen dat zijn tegenstander niet goed wist wat hij deed. Even later zat Tony echter te zweten: zijn tegenstander had een toren op de tweede lijn gekregen en dreigde Tony mat te gaan zetten. Gelukkig koos hij een verkeerde voortzetting, won nog wel een stuk, maar stond toe dat Tony’s pion naar promotie snelde. Hierna ging het snel en won Tony op een gelukkige wijze zijn partij. De matchwinst was binnen: 4,5 punten.

Joep wist in zijn partij met een dubbele aanval met zijn pion ook een stuk te winnen. Helaas wilde hij te gretig pionnetjes gaan opeten en liet daarbij zijn loper insluiten. Zijn tegenstanders kreeg daardoor vleugels en wist de partij langzaam in zijn voordeel om te buigen en de winst binnen te slepen.

Onze bord 1 en 2 spelers bleven als laatste over in het strijdperk. Pieter wist een pion op de een na laatste rij te krijgen en zette daarmee wit’s toren vast. Wit verzuimde een kwaliteit te offeren voor één van Pieter’s lopers en kwam daardoor verder in de problemen. In een volslagen hopeloze stelling speelde wit nog wel door, maar gaf uiteindelijk vlak voor de beslissende matzet op.

Tot slot Fred: zijn partij ging geheel gelijk op. In de tijdnoodfase maakte Fred echter een foutje dat door zijn tegenstander hardhandig werd afgestraft.

Eindstand: 2,5-5,5

Al met al een geslaagd seizoen. We zijn tweede geworden in de poule, ver boven onze (rating)stand. Sjoerd is topscoorder binnen de poule geworden, op een half puntje gevolgd door Henk. Nu nog even afwachten of we als tweede in de poule gaan promoveren.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>