De grote Bukh-Burg Quiz

Tegen Zherebukh had ik een erg interessant toreneindspel. Toreneindspelen zijn erg ingewikkeld en elke zet kan cruciale gevolgen hebben. Dat is ook wat ze zo interessant en leuk maken. Hieronder kunt u genieten van 9 stellingen die in de partij of in mijn analyses voorkwamen. Tussen het goede antwoord en de andere antwoorden zit, volgens mijn analyses en bij verder perfect spel van beide kleuren, een half punt. In de stellingen waar zwart aan zet is zit u achter de zwarte stukken, dus je pionnen lopen naar voren. De partijen staan in partijvolgorde, maar de moeilijkheidsgraad is aflopend. Daarom raad ik aan bij het onderste diagram te beginnen, dat zal ook de volgorde van uitwerking worden. Het idee is dat ik over een paar weken de uitwerking van stelling 9 geef, en dat er dan steeds een paar dagen tussen de volgende uitwerking zitten.

Stelling 1. A. 1..g5 B. 1..Kc4

Stelling 2 A. 1.Tc2 B. 1.h6 C. 1.Tc3 D. 1.Tc8

 

Stelling 3 A. 1..Kb6 B.1..Ka6 C.1..g5

 

Stelling 4 A.1..Txf4 B.1..Th7 C.1..Kc5 D.1..Kc6

Stelling 5 A.1..Txf4 B. 1..Th2+

Stelling 6 A.1..Kf3 B.1..Ke3 C.1..Ke4

 

Stelling 7 A.1.Tg5 B.1.Th6 C.1.gxf4

Stelling 8 A.1..Kg5 B.1..Kh7 C.1..Kg7

Stelling 9. A.1..Ta8 B. 1..Ta1

De antwoorden kunt u sturen naar twanburg@gmail.com. Het is natuurlijk ook mogelijk de stellingen kort te bekijken en dan een gokje te wagen, in de partij heeft u immers ook niet alle tijd! Degene met de meeste goede antwoorden verdient in ieder geval eeuwig respect. Rond 17 september komen de uitwerkingen erop. Veel plezier ermee!

6 comments to De grote Bukh-Burg Quiz

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>