Thema-avond 21 september: Fischer Random Chess!

Komende vrijdag wordt de eerste thema-avond gehouden in Den Biechten! Het thema van deze avond is Fischer Random Chess. Dit betekent dat de beginstelling door het lot bepaald wordt. Er worden 6 partijen gespeeld van 15 minuten pppp en er wordt Zwitsers ingedeeld. Aanmelden kan vrijdagavond tussen 19:45 en 20:20, zodat we ongeveer 20:30 kunnen beginnen.
Het heeft dezelfde regels als gewoon schaken, alleen de beginstelling is dus anders en je moet weten hoe je precies moet rokeren. Dit staat nauwkeurig beschreven op Wikipedia. Per ronde wordt er opnieuw een willekeurige beginopstelling bepaald, en deze wordt omgeroepen.

Ook zal er een Russische gastgrootmeester meedoen. Hij heet Vitaliy Kiselev en speelt samen met mij in de Belgische competitie.

Wie lukt het deze GM te verslaan met Fischer Random Chess?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>