Nagekomen bericht: De Kentering 1 – HMC 6: 6-2

Een week geleden was het een kort ritje naar de uitwedstrijd in Rosmalen. Samen met HMC 5 speelden we tegen de Kentering. Het was wel vreemd dat ons team tegen het sterkste team van de Kentering moest spelen. Na de afstraffing die we bij Vianen/DSV hadden ondergaan (7,5-0,5) waren onze verwachtingen tegen De Kentering 1 niet al te hoog gespannen, mede gezien het hoge ratingverschil.

Onze tegenstander had er veel zin in, gezien het feit dat hun teamleider er zelfs de reglementen op nasloeg om ons er van te overtuigen dat je de bordvolgorde van te voren moest laten zien en niet pas bij het invullen van het wedstrijdformulier.

We gingen voortvarend van start. De zeer jonge Joppe Kroon was ingevallen voor Gert-Jan van Dijk en moest op het laatste bord spelen tegen Raymond Smulders, een HMC-schaakouder die zijn thuisbasis bij de Kentering heeft. Joppe moet nog maar eens goed naar de drie gouden regels kijken, want hij ontwikkelde zijn stukken niet goed, wat zonder medelijden afgestraft werd door Raymond. Ons eerste verliespunt was daarmee snel een feit. Jammer Joppe, hopelijk val je nog een keer in in ons team en kun je je dan revancheren!

Vanuit mijn ooghoeken zag ik dat Theo Hovers op bord 1 al snel een stuk achterstond tegen twee pionnen.

Lennart Sinjorgo speelde solide en stond al snel een pion en later twee pionnen voor. Hij wist het keurig af te maken en te winnen. Goede prestatie, Lennart!

Nel Arts speelde ook goed, stond veel beter, maar maakte een klein foutje en gaf haar loper weg. Jammer!

Pieter Roos ging er ook geruisloos af: 3-1. Ik zelf speelde een redelijke partij. Mijn tegenstander bood uiteindelijk remise aan, wat ik gretig (ondanks onze achterstand) aannam. Achteraf bezien had mijn tegenstander moeten doorspelen.

Theo Hovers verloor een tweede stuk en ging ten onder. Fred stond ook een stuk achter, maar vocht dapper door. Tevergeefs ….

Joep Smetsers speelde een voortreffelijke partij, maar meer dan een remise zat er niet in.

Na deze verwachte nederlaag hebben we met de spelers van HMC-5 nog een lekker hapje bij de Chinees gegeten.

Met twee punten in deze ronde tegen een half punt in de eerste ronde zitten we in een stijgende lijn. Onze komende tegenstanders zijn gewaarschuwd!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>