Uit de oude doos

Onderstaande foto’s tonen twee kampioensteams van HMC 1, de bovenste in het seizoen 1979/1980, en de onderste in het seizoen 1999/2000.
Wie herkent u allemaal nog op de foto’s? En ziet u welke spelers op beide foto’s staan? Laat het hieronder weten!

HMC-1 1980 & 2000

4 comments to Uit de oude doos

 • R.A.J.A. Olthof

  Als ik mij niet vergis is er één speler op die twee foto’s waar ik nog nooit in een officiële partij tegen gespeeld heb. Er zullen niet veel HMC-ers een beter track record hebben, al zal met name Tom Verhoeven dicht in de buurt komen

 • Mari van Ooijen

  Ook ik heb op zolder nog een doos vol nullen liggen tegen de schakers op de bovenstaande foto’s. Hoewel ik die partijen allang heb verdrongen, herken ik de afgebeelde schakers nog allemaal,op eentje na dan. Die zwartwit foto is schitterend. Als je van dat kiekje de schaakborden zou wegknippen, zou je denken dat de Casa Nostra bijeen is gekomen om louche zaakjes te bespreken.
  Op de kleurenfoto is de schaker die zich tussen Jan Voormans en Michiel Abeln heeft gewurmd mij onbekend. Is er vast geen van eige bojum! Wie is dat René?

  Groeten, Mari

 • Bobinho

  Volgens mij is dat Erik Pot.

 • R.A.J.A. Olthof

  Bobinho heeft helemaal gelijk – Erik Pot.
  Behalve Tom Verhoeven komt ook Jeroen van den Bersselaar dicht in de buurt. Bij hem ontbreekt naar eigen zeggen alleen Hans Scholten op het lijstje tegenstanders.
  De zwart-wit-foto is overigens uit 1977, niet seizoen 1979/80 zoals ik abuisievelijk meldde. Het ultieme bewijs is dat hij in de jubileumuitgave H.M.C. Den Bosch – 40 jaar van P.G. van Raaij staat (op blz. 70) Verhoeven wordt daar overigens Ad Verhoeven genoemd, Loman is verhaspeld tot Rini – maar voor de rest is alles goed!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>