Interview Rob van Meurs

Gefeliciteerd met je periodetitel!
Bedankt!

Met jouw kwaliteiten hoor je natuurlijk duidelijk thuis in groep 1. Hoe was het om eens een keer in groep 2 te spelen?
Anders dan in groep-1; Maar zeker wel prima, veel mensen waar ik nog nooit tegen gespeeld heb. En het is ook leuk dat er zoveel jeugd mee doet. Misschien wel de laatste keer dat ik van ze heb kunnen winnen. Hahaha

 

Rob van Meurs, Beatles fan.

Was het lastig om deze groep te winnen? Zijn er nog partijen geweest waarin je in moeilijkheden verkeerde?
Ik ben tamelijk ambitieus en wil dan toch gaan voor een zo’n hoog mogelijke score. Ik heb 1x remise gespeeld en de rest gewonnen. En dan baal ik toch echt van die remise. Maar mijn tegenstander Lennart Sinjorgo speelde praktisch zonder echte fouten. Ik probeerde e.e.a. te forceren maar hij hield de deur goed dicht waarna ik wel in een zetherhaling moest vluchten. Knap van Lennart.

Wat zijn je ambities op schaakgebied?
Ik ben tamelijk fanatiek vind ikzelf. Als ik speel wil ik altijd winnen; remise aanbieden krijg ik bijna niet uit mijn mond. Daarnaast is mijn doel om een sterke 2100 speler te worden. Ik zit de laatste jaren tegen deze grens aan te hikken maar duikel dan even later steeds weer net onder die grens. Solider worden dus.

Welke toernooien speel je de komende tijd?
Tata in Wijk aan Zee. Fantastisch toernooi. Doe er al jaren aan mee, samen met Piet van Eijndhoven. Het is een geweldige week waar onthaasten het sleutelwoord is. Kom er helemaal tot rust. En speel dan ook op mijn sterkst (is gebleken). Ik ben zeer gevoelig voor een prettige omgeving, mooie stukken en speelbord, goede atmosfeer.

Wat is je favoriete opening?
Caro-Kann speel ik eigenlijk al mijn hele leven. Ik kan wel zeggen dat dat mijn top favoriet is (hoewel er varianten bij zitten die ik liever niet voorgeschoteld krijg).

Wat is je beste partij ooit? (pgn)
Oei, dat is een moeilijke, sowieso ook logistiek want ik ben een deel van mijn database kwijt. Dus ik zal in boekjes terug moeten kijken. Maar een partij waar ik onlangs het meeste voldoening van had is tegen Krings (laatste ronde Tata 2012) en tegen Niels voor de KNSB Beker (vorig jaar).

###pgn###
[Event “?”]
[Site “?”]
[Date “2012.??.??”]
[Round “?”]
[White “Krings, Christopher”]
[Black “Van Meurs, Rob”]
[Result “*”]
[ECO “D11”]
[PlyCount “68”]
[EventDate “2012.07.27”]
[SourceDate “2012.12.12”]

1. d4 d5 2. Nf3 Nf6 3. g3 Bf5 4. Bg2 h6 5. O-O e6 6. c4 c6 7. Nc3 Nbd7 8. Nd2
Be7 9. f3 c5 10. cxd5 cxd4 11. dxe6 Bxe6 12. Nce4 Qb6 13. Kh1 O-O 14. f4 Ng4
15. Nf3 f5 16. Nf2 Nxf2+ 17. Rxf2 Bf6 18. Ne1 Nc5 19. Nd3 Ne4 20. Rf1 h5 21.
Bd2 Rac8 22. Bb4 Rfe8 23. Qa4 Bd5 24. Rac1 Qe6 25. Rxc8 Rxc8 26. Qxa7 Rc2 27.
Re1 h4 28. gxh4 Bxh4 29. Qa4 Rxb2 30. Qa8+ Kh7 31. Rc1 Qg6 32. Rg1 Rb1 33. Be1
Rxe1 34. Nxe1 Nf2# *
%%%pgn%%%

Van welke hedendaagse schaker kun jij genieten?
Ik ben een groot fan van Carlsen. Ik heb hem, ook weer via Tata, op zien groeien. De eerste keer dat hij daar mee deed in groep-C was het nog maar een menneke van 14 jaar. Vervolgens is hij ieder jaar van de partij. Hij is voor niemand bang en dat staat mij wel aan, bovendien speelt ie verrassend en aanvallend.

Gaat Carlsen de 2900 halen?
Dat is een zekerheid.

Wat heb je gestudeerd en wat doe je in het dagelijkse leven?
Gestudeerd? hahaha, niet zo bijster veel eigenlijk, toch ben ik uitstekend terecht gekomen met alles aanpakken mentaliteit en flexibele opstelling. Ik heb veel plezier in het werk en doe dat op een redelijk hoog niveau. Ik heb Mavo, daarna MTS werktuigbouwkunde. Dat was een fiasco. Niets in gedaan. Vervolgens via een kruiwagen bij van Lanschot als operator begonnen op de computerzaal (incl. nachtdiensten etc.). Ik ben daar altijd blijven werken en heb mij op kunnen werken tot Applicatie beheerder (tussendoor wel een aantal AMBI modules gehaald). Ik ben nu technisch verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het Online Banking systeem en alles wat ermee te maken heeft. In 2008 heeft van Lanschot zijn ICT personeel outsourced, een deel naar IBM en een deel naar Accenture. Ik werk nu dus namens Accenture bij van Lanschot.

Rob bij het NK Bedrijvenschaak

Wat zijn je andere hobby’s?
Films kijken, muziek luisteren, bordspelen, zwemmen en Ajax

Op welke nummers heb jij gestemd voor de top 2000?
Beatles – Penny Lane

Ieder jaar kies ik weer een ander nummer van The Fab Four. Ik kan er met gemak 10 in mijn lijstje zetten

Focus – Sylvia

Gerard Lenorman – Voici les cles
Een van mijn eerste vinyl singles die ik ooit gekocht heb

Peter Maffay – Du
Deze staat altijd in mijn lijst en misschien wel op 1. Bij de eerste 3 tonen zit ik al met mijn gedachte ergens anders, prachtige melancholie.

André Hazes – Bloed, zweet en tranen
Tja, dat hoeft geen uitleg (zie hobby’s :-))
Duran Duran – Ordinary world

Simplistisch Verbond – Zoek je zelf
Vorig jaar nog niet verkiesbaar en in de keuze lijst, maar nu dus wel in de kieslijst. Alleen al de openingszin: Allemaal op weg naar niets, doen we zus of zomaar iets. Van alle tijden en telt zeker nu.
Snow Patrol – Run
Queen – A kind of magic
Coldplay – Fix You
Ramses Shaffy & Alderliefste – Laat me (Vivre)
Hele mooie variant van laat me, inclusief Ramses zelf.
Supertramp – Hide in your shell
Dit nummer wissel ik om het jaar af met Fool’s overture. Supertramp moet er hoe dan ook in.

Pink Floyd – The Great Gig in the sky
Commentaar overbodig….

Tom Petty – A Face in the Crowd

Radiohead – Paranoid Android
Ik wist niet wat ik hoorde toen ik dit voor het eerst hoorde. Ik heb hem daarna wel 15x achter elkaar gedraaid. Dit zijn 4 nummers in 1. Schitterend.

Dit zijn de vrije keuzes:
Döf – Codo
Radiohead – Exit Music (for a film)
Alan Parsons Project – Time
Al Stewart – Lord Grenville
Liesbeth List – De Verzoening

Met hoeveel punten verschil gaat Ajax kampioen worden dit jaar?
De Eredivisie is al jaren een leuke spannende competitie omdat het onvoorspelbaar is wie kampioen wordt. Uiteindelijk is dat de laatste 2 jaar declub die op het juiste moment in vorm komt, Ajax dus. Ik verwacht inderdaad dat Ajax weer kampioen wordt dit seizoen, laten we zeggen met 3 punten verschil. Ik ben een groot Cruijff fan dus wat er nu allemaal gebeurd is bij Ajax de laatste tijd is m.i. grandioos! De Ajax toekomst is zeer rooskleurig en ik ben er van overtuigd dat oude tijden kunnen herleven, zelfs op europees niveau.

FC Barcelona of Real Madrid?
Barca! Deze club is doordrenkt met Ajax bloed. Cruijff, Michels, Neeskens en later van Gaal enz., die tijd heb ik goed meegemaakt, prachtige tijd. Maar de laatste tijd kan ik niet zo goed meer kijken naar dit tikkie tikkie voetbal. Het gaat mij net iets te geautomatiseerd, robot-achtig; het wordt gek genoeg een beetje saai.
 

Periodekampioen groep 2 periode 1 2012-2013

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>