In Memoriam Piet Baudoin

  In Memoriam Piet Baudoin
(5 december 1949 – 31 december 2012)

Piet Baudoin in actie op 30 maart 2012 op de interne clubavond

In de nacht van zondag op maandag 31 december 2012  is tot ons leedwezen  de kleurrijke schaker Piet Baudoin geheel onverwachts in zijn slaap op overleden.
In 1967 wordt hij lid van onze schaakvereniging HMC Den Bosch. Al spoedig is hij door zijn humor en zijn prettige omgangsvormen een zeer geziene figuur op onze clubavond.
Eenmaal achter het schaakbord ondergaat deze sympathieke schaakspeler een metamorfose. Zijn lach maakt plaats voor een geconcentreerde  blik op de 64 velden. Hij gaat dikwijls zo in het spel op, dat hij de tijd vergeet en vaak in gewonnen stelling door zijn vlag gaat.  Het levert hem de bijnaam “Tijdnood Piet” op.
Zijn drukke werkzaamheden, hij runt aan de Colveniersstraat in Den Bosch een bloeiende advocatenpraktijk, belemmeren zijn schaakontwikkeling. Daar heeft hij totaal geen moeite mee.
Schaken ziet hij tenslotte als een aangenaam tijdverdrijf; niet meer en niet minder. Jarenlang speelt hij met veel plezier zijn partijtjes op de clubavond en in de externe competitie.
De laatste jaren gaat zijn gezondheid zienderogen achteruit. Tot zijn schrik constateren de artsen bij hem de ziekte van Alzheimer. Naarmate de tijd vordert moet hij steeds meer taken uit handen geven en daar heeft deze intelligente man het heel moeilijk mee. Gelukkig vindt hij in Ria van Vugt, de vrouw van wijlen Frans van Vugt, zijn steun en toeverlaat.
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en af en toe schuift hij in De Biechten aan voor een partijtje schaak. Tijdens het 75-jarig bestaan van HMC-Den Bosch zien we hem in gezelschap van Ria op de receptie verschijnen. Niemand kan bevroeden dat dit de laatste keer is, dat hij ons clublokaal betreedt.
Piet, bedankt voor de vele mooie momenten, die je onze schaakvereniging hebt geschonken.
Piet is 63 jaar geworden.
Moge hij rusten in vrede! In memoriam

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>