RSR Ivoren Toren – HMC Calder 1-3

We zijn weer een rondje verder in het nationale bekertoernooi. In regio D zijn we nu doorgedrongen tot de halve finale. De winnaar van elke regio plaatst zich voor de finale. We waren gewaarschuwd, want in deze ronde waren En Passant en LSG al uitgeschakeld met ruime cijfers. We wilden geen risico nemen en kwamen sterk op met 4 spelers rond de 2400: Jasper Broekmeulen, Geert van der Stricht, David Miedema en Jeroen Bosch.

Door René Olthof
HMC Calder heeft weer eens ervaren dat RSR Ivoren Toren een taaie tegenstander is. Het werd uiteindelijk 1-3 voor de Bosschenaren. In zekere zin viel de beslissing in de eerst besliste partij aan bord 3. Miedema kwam overwegend uit de opening maar de counter van Spaan kwam hard aan. In een bizar middenspel leek het uit te lopen op zetherhaling (op zich al een wonder met de witte koning op h3 en zwart een moordend loperpaar), toen Miedema in de tijdnood van zwart een ultieme winstpoging deed. Objectief was dat eerder een verliespoging, maar met de vlag omhoog werkte het – Spaan liet zich plotsklaps mat in 2 zetten.
Broekmeulen aan bord 1 een vlakke remise en Bosch aan bord 4 kon een nominaal beter eindspel niet winnen. Van der Stricht bezorgde zijn team captain gezondheidsproblemen door met heel weinig tijd uitgebreid te blijven noteren. Het goede nieuws voor de Bosschenaren: hij won wel!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>