HMC 6 – Veldhoven 4: op de valreep toch nog 2 matchpunten

Afgelopen zaterdag speelde HMC 6 tegen Veldhoven 4. Beide teams hadden nog geen enkel matchpunt en streden om de laatste en voorlaatste plaats in de poule.
Als we al een keer een kans zouden hebben op een overwinning, dan was het nu wel.
We hadden onze sterkste speler (qua rating) Theo Hovers af moeten staan aan het vierde. Voor hem in de plaats viel Jim Klooster in. Met zijn derde invalbeurt begon hij zich al aardig thuis te voelen in ons team.

Bord 8,7 en 6 zijn duidelijk zichtbaar: Gert-Jan van Dijk, Nellie Arts en Joep Smetsers

 

Na ruim een uur spelen had Joep Smetsers het eerste punt gescored. Vanuit mijn ooghoek zag ik dat Lennart Sinjorgo een stuk was kwijtgeraakt tegen 2 pionnen. Zou hij het kunnen houden?

Na 1,5 uur spelen kreeg Jim Klooster een remiseaanbod van zijn tegenstander. Onbegrijpelijk, omdat Veldhoven achter stond en omdat de tegenstander 3 lichte stukken tegen 2 torens had en ook nog twee pionnen extra.  Jim accepteerde het aanbod maar al te graag.

Intussen ging Nel Arts geruisloos ten onder en won Gert-Jan van Dijk vrij eenvoudig. Even later stond Pieter Roos glimlachend achter mij: zijn eerste bordpunt van dit seizoen was binnen.

Ondertussen zag ik dat het pionnenoverwicht van Lennart langzamerhand werd opgerold. Lennart vocht nog goed terug, maar bezweek onder de druk op zijn ontmantelde koningsstelling.

Ikzelf speelde een gesloten Siciliaan. Mijn tegenstander ging al zeer vroeg met een paard en pionnen naar voren hetgeen resulteerde in een pion op de derde rij die daar tot het einde toe bleef staan. Ook offerde hij heel opportunistisch een paard. Het mocht niet baten: ik was vastbesloten de partij te winnen en bracht hem steeds verder in de verdrukking. Toen ik nog een kwaliteit dreigde te winnen, gaf hij op.

Fred Slikboer hield het ’t langste vol. Hij wist zijn partij met een fraaie matcombinatie te winnen.

Uitslag: 5,5-2,5.

Na afloop hebben we onze overwinning gevierd bij de Chinees.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>