HMC II (talententeam) overtuigend naar tweede plek

Met een dikke overwinning tegen ASV II uit Arnhem heeft HMC II (talententeam) een mooi seizoen in stijl afgesloten. Hoewel er voor beide teams geen kampioens- of degradatiekansen meer op het spel stonden, waren wij erop gebrand deze wedstrijd te winnen om zo de tweede plek vast te houden. Dat dit is gelukt is misschien geen wonder, maar kan met recht een zeer knappe prestatie worden genoemd. Voor wie geen zin heeft het hele verslag te lezen: het werd 1,5-6,5!

Aan het begin van dit seizoen keek ik eens naar de spelerslijsten van de andere teams, en kwam ik tot de conclusie dat HMC II (talententeam) op papier tot de zwakkere helft behoorde. Nu zegt papier natuurlijk niet alles, maar vaak wel veel. Daarom werd voor mij de doelstelling als volgt: dit seizoen minimaal handhaven en eventueel een mooie middenmoter worden, en dan het seizoen 2013-2014 voor de titel spelen. Waarom dan in het seizoen 2013-2014? Dat komt doordat wij in ons team grofweg twee type spelers hebben: de groep met 18-minners die in principe ieder jaar 100 punten sterker worden, en de groep met 28-minners die normaalgesproken nog niet zijn begonnen aan de aftakeling en daarom misschien niet meer véél sterker, maar in ieder geval zeker niet zwakker zullen worden.

Eric en Justin in actie in ronde 7 tegen Sas van Gent

Dit seizoen is het dus veel beter gegaan dan we vooraf hadden verwacht. Het seizoen overziend, denk ik dat de oorzaken hiervoor niet zo heel moeilijk te vinden zijn. Op de eerste plaats is het een bekend gegeven dat jeugdspelers vaak underrated zijn, hun rating is zogezegd lager dan hun speelsterkte.  Daarnaast is de sfeer in het team het hele jaar bijzonder goed geweest. Als er geen gezeur is over de bordvolgordes of de kleurverdeling en als iedereen keurig netjes (vrijwel) iedere wedstrijd kan meespelen, maakt dat niet alleen het leven van de teamleider een stuk aangenamer, maar is dat ook goed voor de algehele sfeer binnen een team.

Toch begon het seizoen niet zo best: er werd de eerste ronde namelijk thuis verloren van Voorschoten. Daar schreef Justin toen dit verslag over. Gelukkig mocht er de tweede ronde worden aangetreden tegen Stukkenjagers II, op papier het zwakste team. Door die wedstrijd overtuigend te winnen (verslag Eric) in een heuse HMC-Stukkenjagers meerkamp op 34 borden waren we in ieder geval van de nul af. Nadat we in ronde 3 in misschien wel onze beste wedstrijd van het seizoen van LSG II wisten te winnen (zie verslag Joris) konden we in ronde 4 zelfs voor de koppositie gaan in het rechtstreekse duel met DSC Delft. Deze tegenstander bleek echter een maatje te groot en we verloren die wedstrijd dan ook terecht, waarmee we uit de titelrace (verslag Mischa) waren. Ronde 5, uit tegen ZSC Saende was een vervelende dag. HMC 1 had namelijk lucht gekregen van de uitstekend presterende spelers van HMC II (talententeam) en had er op de valreep twee opge-eist voor hun wedstrijd tegen En Passant. Hierdoor moesten wij met 7 man aantreden, met een onnodige 4-4 tot gevolg (verslag door Lars). Daarna ging het crescendo, en achtereenvolgens Spijkenisse,(verslag door Frank)  HWP Sas van Gent, (verslag door Thomas) en de PION (wederom verslag door Justin) werden overtuigend verslagen.

De laatste ronde dan, tegen ASV II. Gezien de resultaten en het goede spel in de vorige wedstrijden en het feit dat dit team niet zo erg sterk is, had ik een monsterscore wel enigszins verwacht, maar het was mooi om te zien dat dit daadwerkelijk gebeurde. Alleen Eric en Justin leken het wat lastig te hebben, maar de anderen kwamen soeverein uit de opening. In de huidige crisis is het trouwens niet prettig om bij ASV te spelen. 2 euro voor koffie/thee/fris is nogal veel, en als de gasten dan niet eens een consumptiebon krijgen gaat het zakgeld van de heren Mollema en Senders er wel erg snel doorheen. Opvallend trouwens dat de tegenstanders van ASV I en III wel een consumptiebon kregen. Wat heeft men tegen ons in Arnhem?

Onze wraak was zoet. Thomas tekende het eerste punt aan. Op bord 5 opende hij, tot grote tevredenheid van zijn TL, met de Alapin. Ga zo door, dan kom je volgend seizoen zeker op bord 1 terecht! Thomas kon ergens een kwaliteit meepakken, maar verkoos het materiaal te laten staan en op initiatief te spelen. Of het voordeel op dat moment echt heel groot was weet ik zo net nog niet, maar zijn tegenstander wist zich geen raad met de stelling. De beste man werd alle kanten op gespeeld en Thomas bekroonde zijn aanval met grof materiaalwinst of mat. De tegenstander koos optie 3: opgave. Door deze overwinning is Thomas op 4 uit 8 gekomen (1x niet meegespeeld wegens invallen in HMC 1). Hij had een flinke schaakdip in de zomervakantie en ook het begin van dit seizoen was hij nog niet helemaal de oude. Zo begon hij met 1 uit 4. Gelukkig is vanaf de winter de weg omhoog weer gevonden en dat resulteert niet alleen in betere partijen maar vooral in veel meer punten. Met 4 uit 8 tegen gemiddeld 2150 kunnen we spreken van een degelijk debuutseizoen.

Thomas tijdens ronde 7

Vervolgens duurde het even voordat andere uitslagen kwamen. Vlak na de tijdnoodcontrole kwamen er een paar kort achter elkaar, waardoor misschien de chronologische volgorde niet helemaal klopt. Op bord 4 had Justin na een volgens mij nogal moeizame opening van beide kanten op listige wijze een kwaliteit buitgemaakt. Het eindspel van Toren+4 pi tegen Loper+5 pi leek mij helemaal niet zo eenvoudig, maar terwijl ik druk bezig was aan mijn eigen bord wist Justin het ogenschijnlijk moeiteloos te winnen.  Hiermee is ook Justin op 4 uit 8 uitgekomen (1x niet meegespeeld) Een uitstekend resultaat, en de tpr van iets onder de 2100 toont aan dat Justin vermoedelijk snel de sprong naar de 2000+ zal gaan maken.

###pgn###

[Event “KNSB 2c”]
[Site “?”]
[Date “2013.04.20”]
[Round “9”]
[White “Schleipfenbauer, Frank”]
[Black “Senders, Justin”]
[Result “0-1”]
[ECO “B23”]
[WhiteElo “2073”]
[BlackElo “1947”]
[Annotator “Doe,John”]
[SetUp “1”]
[FEN “r1bq1rk1/1p3pbp/2n1p1p1/p7/P3PP2/1BN1B3/1Pp2RPP/R3Q1K1 b – – 0 17”]
[PlyCount “65”]
[EventDate “2013.??.??”]
[SourceDate “2013.04.20”]

17… Nd4 18. Bxc2 Nxc2 19. Rxc2 Bd7 20. Rd1 Qe7 21. e5 Bc6 22. Rd6 Rfc8 23.
Rcd2 Bf8 24. R6d4 Qe8 25. Rc4 Bb4 26. Qd1 Bxa4 $1 $17 (26… Rd8 $15) 27. Rxc8
Rxc8 28. Qxa4 (28. Nxa4 $2 Bxd2 29. Bxd2 Qd7 $19) 28… Qxa4 29. Nxa4 Bxd2 30.
Bxd2 Rc2 $1 {Dit is de point.} 31. Bxa5 (31. Bc3 b5 32. Nc5 b4 33. Bd4 Rd2 34.
Nb3 Rd3 $19) (31. Be3 b5 32. Nc5 Rxb2 $19) 31… Rc1+ 32. Kf2 Ra1 33. b3 b5 (
33… Ra2+ $1 34. Ke3 b5 $19) 34. Bc3 Rc1 35. Bd2 Rc2 36. Ke2 bxa4 37. bxa4 Ra2
38. a5 Kf8 39. Kd3 Ke8 40. g3 Kd7 41. h4 h5 42. Ke3 Kc6 43. Be1 Kc5 44. Kf3
Ra3+ 45. Kg2 Kd5 46. Bb4 Ra4 47. Be1 Ke4 48. Bc3 Ra2+ 49. Kh3 Kf3 0-1

%%%pgn%%%

Op bord 1 had Joris een hele interessante partij. In een ingewikkeld Dame+Loper eindspel wist Joris eerst 1 en daarna zelfs 2 pionnen voor te komen, maar tegenstander Pascal Losekoot trok dapper met zijn koning ter strijde. De situatie leek even penibel te worden voor onze man toen de zwarte koning zich meldde op h3(!) maar na het overleven van de tijdnoodfase werd er via een zetherhaling een zeer terechte remise overeengekomen. Hiermee is Joris op een keurige 4,5 uit 7 uitgekomen (1x niet gespeeld, 1x weggekaapt door HMC I) Zijn tpr van ongeveer 2200 zegt voldoende: een stabiele factor.

Joris

Ongeveer tegelijkertijd was Mischa klaar. Mischa had niet zomaar een tegenstander. Nee, Mischa mocht het opnemen tegen een soort die je in Nederland in het wild maar zelden tegenkomt. Zijn tegenstander behoorde tot het ras der CM’s. Wat is dat dan, een CM, zult u zich misschien afvragen. CM staat voor (vertaald) Kandidaat-Meester. Wat ben je dan, als je CM bent? Nou, dat moet u vooral niet onderschatten! Ik zal het u eens uitleggen. Door 80 euro over te maken aan de FIDE en ooit een rating van 2200 gehaald te hebben kan men lid worden van het zeer exclusieve genootschap der Kandidaat-Meesters. CM’s zijn in de regel gemakkelijk te herkennen middels een blik op het notatieblaadje. Een CM zal namelijk achter de eigen naam heel groot (CM)zetten en achter de naam van de tegenstander een demonstratief(-) . Vervolgens wordt die tegenstander eens doordringend aangekeken met een blik die vermeende superioriteit uitstraalt. Nu heb je binnen de het CM ras twee stromingen. Er is de klassieke ofwel de Echte CM, maar ook de progressieve, ofwel de Valse CM. De Echte CM is te herkennen aan een pretentieloze speelstijl, hoog remisepercentage en een rating die doorgaans dichter bij de 2000 dan bij de 2200 ligt. Iemand die, kortom, duidelijk op de weg terug is. Binnen HMC zou Frits Obers hét voorbeeld van een Echte CM kunnen zijn, ware het niet dat deze helaas nooit de moeite heeft genomen de 80 euro over te maken. Een Valse CM is een schaker die de 2200 heeft bereikt, maar nog de ambitie heeft door te stromen naar een FM titel. Icoon en belangrijk voorvechter van de stroming der Valse CM’s is Sander van Eijk, inmiddels IM. Binnen HMC is Remco Sprangers een mooi voorbeeld van een Valse CM. Hoewel hij langzaamaan moet uitkijken dat hij niet transformeert in een Echte.
Mischa kreeg tegen ASV een Echte tegen zich. In een partij, die heel veel leek op zijn partij van ronde 7 tegen Sas van Gent, stelde wit zich uiteraard voorzichtig op. Mischa wist een vrije c-pion te krijgen en deze naar de overkant te loodsen. Hiermee kan Mischa weer een mooie nieuwe scalp noteren. Met 6 uit 9 heeft hij sowieso een prima seizoen gedraaid. Mischa heeft het afgelopen jaar enorme progressie geboekt. Jaren van hard en serieus trainen wordt beloond en leidde in Mischa’s geval tot een stijging van 300 punten in minder dan een jaar tijd. Een werkelijk fenomenale prestatie, waarmee hij ook meteen favoriet is voor het NK dat volgende week wordt gespeeld. Met een tpr van over de 2250 was hij dit seizoen van grote waarde voor HMC II (talententeam). Inmiddels is zijn rating gestegen tot boven de 2200… zien wij hier een nieuwe Valse CM aankomen?

###pgn###

[Event “extern”]
[Site “?”]
[Date “2013.04.20”]
[Round “9”]
[White “Van Roosmalen, Sjoerd”]
[Black “Senders, Mischa”]
[Result “0-1”]
[ECO “E11”]
[WhiteElo “2208”]
[BlackElo “2070”]
[SetUp “1”]
[FEN “2rq1rk1/pb1nbppp/1p6/2pp4/3P1B2/1PQ2NP1/P3PPBP/2RR2K1 b – – 0 15”]
[PlyCount “47”]
[EventDate “2013.??.??”]

15… c4 16. Nd2 b5 17. bxc4 bxc4 18. Qf3 Nb6 19. Nb1 Na4 20. h4 Qb6 21. Nc3
Nxc3 22. Qxc3 Bb4 23. Qc2 c3 24. Rb1 Qa5 25. Bd6 Bxd6 26. Rxb7 Ba3 27. e3 Bb2
28. Rd7 Rcd8 29. Rxd8 Rxd8 30. e4 Qxa2 31. exd5 Qa3 32. Be4 g6 33. h5 Qd6 34.
hxg6 hxg6 35. Kg2 Kg7 36. Qa4 Qd7 37. Qa6 Re8 38. Bf3 c2 0-1

%%%pgn%%%

Kort hierna had ik de eer om de 2 matchpunten binnen te hengelen. Op zet 8 offerde mijn tegenstander met b5?!? een pion, achteraf bleek onder het motto ”we spelen nergens meer om, dus ik dacht, laten we er in ieder geval iets leuks van maken”. Leuk werd het inderdaad, vooral voor mij toen ik ook nog een kwaliteit mocht incasseren. Weliswaar kreeg mijn tegenstander daar nog enige aanvalskansen voor, maar die kon ik afslaan en toen had ik een eindspel met kwal+pion meer, dat uiteraard geen probleem meer was. Hiermee heb ik het seizoen afgesloten met 5 uit 7 (1x weggelokt door HMC I, 1x niet gespeeld). Deze score is erg vertekend, want ik heb in zeker 3 partijen enorm gemazzeld. Hoe dan ook, met een tpr van ongeveer mijn rating én een ongeslagen status (als enige!) ben ik hartstikke tevreden.

###pgn###

[Event “Extern ASV II – HMC II”]
[Site “?”]
[Date “2013.04.20”]
[Round “?”]
[White “Burg, Brent”]
[Black “v.d. Wel, Richard”]
[Result “1-0”]
[ECO “B07”]
[WhiteElo “2225”]
[BlackElo “2108”]
[Annotator “Burg,Brent”]
[PlyCount “89”]

1. e4 d6 2. d4 Nf6 3. Nc3 g6 4. f3 Bg7 5. Be3 O-O 6. Qd2 e5 7. O-O-O (7. Nge2
exd4 8. Nxd4 d5) 7… Nc6 8. Nge2 b5 $6 {een rijkelijk optimistiche zet: mijn
tegenstander ”wilde er een leuke partij van maken omdat er toch niks meer op
het stond”} 9. Nxb5 Rb8 10. Nec3 (10. dxe5 Nxe5 11. Nec3) (10. d5 Rxb5 11.
dxc6 Be6 12. Nc3 Ra5) 10… a6 11. dxe5 (11. d5 axb5 12. dxc6 b4) 11… Nxe5
12. Nd4 Rb4 13. a3 Nc4 14. Bxc4 Rxc4 15. b3 $5 {dwingt zwart tot een
kwaliteitsoffer dat nog behoorlijk gevaarlijk is.} Rxc3 16. Qxc3 c5 17. Ne2 Be6
$2 (17… Nxe4 $2 18. Qd3 Nf6 19. Bxc5) (17… Nd5 $1 18. Qd3 Nxe3 19. Qxe3 Qa5
20. Rxd6 Qxa3+ 21. Kd2) 18. Qd2 Nd7 $1 {enige zet om er nog iets van te maken}
19. Bh6 {misschien niet de allerbeste, wel eht handigst en veiligst: die loper
moet eraf} (19. Bg5 Qb6 20. Nf4 Bxb3 21. cxb3 Qxb3 22. Qc2 Qe3+ 23. Rd2 h6 24.
Qd3) (19. Qxd6 Qa5 20. a4 Qb4) 19… Bxh6 20. Qxh6 Qa5 21. a4 c4 (21… Qb4 22.
Qe3 (22. h4 $1) 22… c4 23. Qc3 Qa3+ 24. Qb2 Qc5 25. Nd4 c3 26. Qa1 Ne5) 22.
Qd2 Qe5 23. Qc3 $6 (23. Qxd6 Qa1+ 24. Kd2) 23… cxb3 (23… Qg5+ 24. f4 Qxg2
25. f5 Qxe2 26. fxe6 fxe6 27. Qxc4) 24. Qxe5 Nxe5 25. cxb3 Bxb3 26. Rxd6 Rc8+
27. Kb1 Nc4 (27… Bxa4 28. Rxa6) 28. Rd4 (28. Rxa6 Nd2+ 29. Kb2 Bc4 30. Rd6 {
had ik gemist}) 28… Bxa4 29. Rc1 Bb5 (29… Rb8+ 30. Ka1) 30. Nc3 Rb8 31.
Nxb5 Rxb5+ 32. Ka2 Ne3 33. g3 Rh5 34. h4 Ra5+ 35. Kb3 Rb5+ 36. Ka3 Ra5+ 37. Ra4
Rxa4+ 38. Kxa4 f5 39. e5 f4 40. g4 Kf7 41. Rc6 (41. Rc7+ Ke6 42. Rxh7 Kxe5 43.
Rh6 Ng2 44. h5 gxh5 45. gxh5 Nh4 46. Rxa6 Nxf3 47. h6 Ng5 48. Ra5+) 41… Ng2
42. h5 Nh4 (42… gxh5 43. gxh5 Ne1 44. Rf6+ Ke7 45. Rxf4 Ke6 46. h6) 43. Rf6+
Ke7 44. Rxf4 Ke6 45. h6 (45. g5 {was ook leuk} Nf5 46. Rxf5 Kxf5 (46… gxf5
47. f4) 47. hxg6 hxg6 48. f4) 1-0

%%%pgn%%%

Lars zat voor de gelegenheid aan bord 8. Hij en zijn tegenstander kregen een eindspel op het bord waarvan ik geen idee had wie beter stond. Wel had Lars 1 uur 20 meer op de klok, altijd prettig. Toen ik terugkwam van mijn analyse had Lars inmiddels 3 vrijpionnen tegen een paard, en dat arme dier kon die natuurlijk niet allemaal tegenhouden: 5,5-0,5!  Zo heeft Lars een prima seizoen prima afgesloten: met 6 uit 9, vooral aan de topborden behaald, heeft hij een mooie bijdrage geleverd. De tpr van bijna 2300 mag er zijn.

Lars tijdens ronde 7

Op 2 zat Eric, voor vrienden en bekenden ook wel Smeric of Masturberic. Ik zat naast hem en zag hoe zijn opening niet geheel naar wens verliep. Wit kwam overweldigend te staan maar zag niet hoe verder te komen. Met een paar handigheidjes wist Eric los te komen en een min of meer gelijk eindspel te bereiken. Naar eigen zeggen kon hij op allerlei manieren remise maken, maar hij koos helaas na 5,5 uur spelen nét die ene zet die verloor. Met een score van 4,5 uit 8 en een tpr van boven de 2100 zijn wij allen echter heel tevreden over hem, dus volgend seizoen zien we hem graag weer terug.

###pgn###

[Event “?”]
[Site “?”]
[Date “????.??.??”]
[Round “?”]
[White “Berkhout, Sander”]
[Black “de Moor, Eric”]
[Result “1-0”]
[ECO “C16”]
[PlyCount “130”]

1. d4 d5 2. Nc3 Nc6 3. e4 e6 4. e5 Bb4 5. a3 Ba5 6. Qg4 g6 7. Bg5 Nce7 8. b4
Bb6 9. Nf3 a5 10. Rb1 axb4 11. axb4 Bd7 12. Bd3 Ra3 13. Ne2 Qa8 14. O-O Nf5 15.
Bc1 Ra7 16. Qf4 h5 17. Ng5 Qd8 18. h3 f6 19. Nf3 g5 20. Qh2 Ngh6 21. exf6 g4
22. Bxf5 gxf3 23. Bg6+ Nf7 24. Nf4 Qxf6 25. c3 Kd8 26. Bxf7 Qxf7 27. Qg3 fxg2
28. Re1 Kc8 29. Qg6 Rf8 30. Qxf7 Rxf7 31. Kxg2 Ra2 32. Be3 e5 33. Ra1 Rxa1 34.
Rxa1 Bc6 35. Nxh5 Kd7 36. Kg3 exd4 37. cxd4 Bb5 38. Nf4 c6 39. h4 Bc7 40. Re1
Bd3 41. h5 Rg7+ 42. Kf3 Be4+ 43. Ke2 Rf7 44. f3 Bh7 45. Nh3 Re7 46. Kf2 Bf5 47.
Ng5 Bd8 48. Rg1 Rg7 49. f4 Be7 50. Bd2 Bf6 51. Bc3 b6 52. h6 Re7 53. Nf3 Rh7
54. Rh1 Be4 55. Rh2 Bxf3 56. Kxf3 c5 57. bxc5 bxc5 58. Kg4 cxd4 59. Bb4 Ke6 60.
f5+ Kf7 61. Bd2 Rh8 62. Rh1 Rg8+ 63. Kf3 Be5 64. Bf4 Bf6 65. Ra1 Bg5 *

%%%pgn%%%

Dan blijft er nog eentje over. Zoals het hoort bewaar ik the best for last. Ik heb het natuurlijk over Frank. Hij zat vandaag op bord 7 en speelde tegen een invaller. Gezien de vorm van Frank dit seizoen zou je dan blind tekenen voor een punt, maar het ging allemaal wat moeizamer. Een goede stelling met pluspion verzandde in een vreselijk lastig toreneindspel met pluspion. Wij toeschouwers dachten dat zwart wel remise kon maken, maar Frank bleef de druk erop houden en na 5 uur en 50 minuten ging de arme jongen alsnog de mist in en pakte Frank het volle punt. Met 7 uit 9 is hij onbetwist het Toptalent van seizoen 2012-2013. Met zijn 7 punten deed Frank ook nog een serieuze gooi naar de titel van algeheel topscorer van klasse 2C, maar helaas wist Rick Lahaye van Spijkenisse ook te winnen waardoor Frank net geen topscorer is en dus niet in de voetsporen van zijn illustere teamleider (die immers 2 jaar geleden topscorer van de 2e klasse werd) treedt. Een tpr van 2300 zal echter veel goedmaken denk ik zo.

Frank tijdens ronde 8 tegen de PION

Na afloop werd het seizoen besloten met een grote rondo op het parkeerterrein. Hierbij werd mij duidelijk dat de regel ”hoe hoger de rating, des te lager de voetbalkwaliteiten” heel aardig opgaat, in ieder geval voor ons team. De techniek van Eric en Ramon Vereggen was duidelijk een paar klassen beter dan de rest. Uitzondering op voorgaande regel vormt Justin, die geen al te beste voetballer is. Maar dit is eens te meer een reden om te verwachten dat Justin snel een hogere schaakrating zal gaan krijgen.

Als u de moeite heeft genomen al dit geneuzel te lezen heeft u een aardig beeld over hoe het ons dit seizoen is vergaan. Als we het team bij elkaar kunnen houden zullen we volgend jaar een serieuze gooi naar de titel kunnen doen. Wij worden immers alleen maar beter, en de andere teams alleen maar ouder! Grappig detail overigens: onze 8 basisspelers hebben dit seizoen gezamenlijk een overscore gehaald van maarliefst 8.7 punten! Vermenigvuldig dan met de KNSB k-factor, en het blijkt dat we gezamenlijk zo’n 175 ratingpunten hebben gewonnen in de competitie! Zie hiervoor onderstaande tabel met de persoonlijke scores van alle talenten.

T HMC Calder 2  Ro 1 2 3 4 5 6 7 8 9 N W Brd kl  Rc TPR W-We
1. Joris Broekmeulen 2117 1 0 0 1 1 1 ½ 7 3,1 1z 2097 2201 +0,805
2. Lars Vereggen 2138 1 1 ½ 0 1 1 ½ 0 1 9 6 3,3 1z 2155 2278 +1,706
3. Thomas Mollema 2015 ½ 0 ½ 0 ½ 1 ½ 1 8 4 3,5 2151 2151 +1,427
4. Frank van der Put 2186 0 1 1 1 0 1 1 1 1 9 7 3,7 1w 2080 2299 +1,464
5. Mischa Senders 2208 ½ 1 1 ½ ½ 0 1 ½ 1 9 6 3,7 1w 2146 2270 +0,787
6. Brent Burg 2245 ½ 1 ½ 1 ½ ½ 1 7 5 4,7 1w 2111 2272 +0,264
7. René Olthof 2077 ½ 1 ½ 6,0 1z 2061 2061 -0,022
8. Justin Senders 1947 0 ½ 0 1 ½ 0 1 1 8 4 6,3 2081 2081 +1,426
9. Eric de Moor 2044 0 1 1 0 1 ½ 1 0 8 6,5 2076 2120 +0,841
10. Dick Schenkeveld 2182 0 0 ½ 3 ½ 6,7 1w 2061 1785 -1,456
11. Ronnie de Hoog 2050 ½ ½ 2 1 7,5 2113 2113 +0,174

 

Rest mij nog te bedanken onze invallers Ronnie de Hoog (2x) René Olthof (1x) en vaste invaller Dick Schenkeveld (3x) en onze vaste chauffeur Ramon Vereggen die zo vriendelijk was om vele honderden kilometers voor ons team te rijden.

Talent achter het stuur: Ramon Vereggen

 

Tot slot nog wat statistiekjes:

Persoonlijke uitslagen ASV II – HMC II:
Klasse 2C; Ronde: 9; Datum: Sat 2013-04-20
 
 
 
 
 
1.
Losekoot,P.(Pascal)
2053
Broekmeulen,J.(Joris)
2117
½
½
2.
Berkhout,S.(Sander)
2092
Moor de,E.A.J.(Eric)
2044
1
0
3.
Wel van der,R.(Richard)
2108
Burg,B.(Brent)
2245
0
1
4.
Schleipfenbauer,F.(Frank)
2073
Senders,J.B.H.(Justin)
1947
0
1
5.
Sloots,J.(John)
2076
Mollema,T.(Thomas)
2015
0
1
6.
Roosmalen van,S.(Sjoerd)
2070
Senders,M.J.(Mischa)
2208
0
1
7.
Schleipfenbauer,B.(Bent)
1672
Put van der,F.(Frank)
2186
0
1
8.
Huberts,R.C.M.(Rob)
1838
Vereggen,L.(Lars)
2138
0
1

Eindstand Klasse 2c:

r9 Klasse 2C Mp Bp 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1. DSC Delft 1 15 44½ 3 5 6 4 5 6 5 5
2. HMC Calder 2 13 43 5 5 4
3. De Pion 12 38½ 5 4 5 3 5 4
4. LSG 2 9 39½ 3 3 4 3 5 7
5. Voorschoten 9 38 2 3 5 2 4
6. HWP Sas van Gent 2 9 32½ 4 3 5 5 ½
7. ASV 2 8 33 3 3 3 4 4
8. Spijkenisse 7 33 2 6 4
9. ZSC-Saende 5 32½ 3 4 4 3 4 3
10. De Stukkenjagers 2 3 25½ 3 1 4 5

En de topscorers van klasse 2c in seizoen 2012-2013:

1. Rick Lahaye Spijkenisse 9 2387 0,613
2. Frank van der Put HMC Calder 2 7 9 2186 1,464
3. Frits Fritschy Voorschoten 9 2130 1,270
4. Mark van Schaardenburg ZSC-Saende 9 2259 1,251
5. IM Stefan Docx De Pion 8 2428 0,172
6. Sander Berkhout ASV 2 6 9 2092 1,781
7. Lars Vereggen HMC Calder 2 6 9 2138 1,706
8. Robert Straver LSG 2 6 9 2092 1,358
9. Mischa Senders HMC Calder 2 6 9 2208 0,787
10. Sebastiaan Smits DSC Delft 1 6 9 2158 0,50

UPDATE: blijkbaar hebben ze bij ASV dit verslag ook gelezen, zeer sportief hebben zij aangegeven dat er bij de volgende gelegenheid 2 consumptiebonnen pp op ons liggen te wachten. Waarvan akte.

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>