Déjà Vu voor HMC 2

Door Thomas Mollema

 Zaterdag 2 november was het weer zover voor het tweede, de lange reis naar Sas van Gent We speelden tegen het tweede van Sas van Gent. Dit was een wedstrijd die vorig jaar ook al op de kalender stond. Toen werd de wedstrijd met 5-3 gewonnen en eindigden we het seizoen op de tweede plaats. Dit jaar werd er een grotere uitslag verwacht aangezien we gemiddeld bijna 100 ratingpunten sterker waren op ieder bord. Waar we vorig jaar nog in de wereldstad Sluiskil speelden, speelden we dit jaar ‘gewoon’ in Sas van Gent. In het mooie centrum De Statie. We hadden maar liefst 2 supporters voor de mentale steun meegenomen! Rene Olthof heeft veel foto’s gemaakt en Ramon Vereggen heeft het team geholpen de wegen onveilig te maken rond Sas van Gent. Over naar het verloop van de wedstrijd. Teamleider Brent, die in ronde 1 nog zijn krachten gespaard had, had zichzelf op bord 8 gezet. Brent kent een geweldige vorm, getuige zijn machtsvertoon in groep 1 van de interne competitie, en dat heeft zijn tegenstander geweten. Er kwam een Leningrader op het bord. Brent bleef rustig onder de offers van zijn tegenstander en incasseerde na zet 16 het punt.

Helaas deed ik de vroege voorsprong teniet door redelijk simpel opzij geschoven te worden door mijn tegenstander op bord 1. Waar ik vorig jaar nog de overwinning pakte met het Spaans tegen Sas van Gent, ging ik dit keer ten onder tegen David Roos. Gelukkig hebben we Frank in ons team! Frank speelde op bord 2 tegen dezelfde tegenstander als de vorige editie tegen Sas van Gent, namelijk Renzo Ducarmon. Met de zwarte stukken ging Frank een eindspel met een pionnetje meer in waar hij op mooie tactische wijze de 2-1 voorsprong binnenhengelde.

Onze ervaren kracht Tom speelde een goede partij, maar de klok werd hem te machtig. Kan gebeuren Tom! Tussenstand 2-2. Op de overige borden was het niet duidelijk of we hier wel met de twee matchpunten zouden vertrekken. Gelukkig stroomden de punten na de 2-2 binnen. Ik weet niet meer wie eerst was dus begin ik maar gewoon met de partij van onze kale sfeermaker. Eric bouwde vanaf de opening een klein voordeeltje op, zag dat voordeeltje verloren gaan, maar hij ging niet bij de pakken neerzitten en pakte in het toreneindspel het volle punt.

Ook de debutant in de wedstrijd Sas van Gent – HMC Den Bosch wist het volle punt te pakken. Wesley wist op een handige manier een dame tegen loper+toren te winnen en dat is hem wel toevertrouwd.

Het jongste lid van ons team kreeg een rommelige stelling op het bord, Lars leek echter de hele partij wel beter te staan. Nadat hij een aantal stukken had afgeruild bleek het eindspel dan ook gewonnen te zijn. Joris was als laatste klaar met zijn partij. Hij had een soepel halfje gepakt met zijn originele openingskeuze.

We mogen met 2,5-5,5 als eindslag zeker niet ontevreden zijn, al zal Tom daar anders over denken! De gelijkenissen met de match van vorig jaar waren opvallend! Ik heb ze eens op een rijtje gezet. Uitwedstrijd tegen Sas van Gent, fotograaf Rene Olthof die meeging, het eerste team van Sas van Gent dat tegen Caissa speelde, Frank met zwart tegen Renzo Ducarmon, winnen met vergelijkbare cijfers en voor mij persoonlijk een Spaanse partij met wit. Al met al een geslaagde schaakmiddag met een goede sfeer! Hopelijk hoeven we volgend jaar niet uit tegen Sas van Gent 1, want er staat 1 ding vast en dat is dat wij zullen promoveren naar de eerste klasse! Ook Mischa en Justin worden bedankt voor de mentale steun op afstand!

Gedetailleerde uitslagen:

T HWP Sas van Gent 2 2079 HMC Calder 2 2170
1. David Roos 2033 Thomas Mollema 2063 1 0
2. Renzo Ducarmon 2026 Frank van der Put 2223 0 1
3. Fabian Hulpia 2120 Lars Vereggen 2261 0 1
4. Marnix van der Zalm 2087 Wesley Vermeulen 2197 0 1
5. FM Marc Lacrosse 2216 Joris Broekmeulen 2133 ½ ½
6. Maarten Rademakers 2062 Tom Verhoeven 2193 1 0
7. Harry Provoost 2043 Eric de Moor 2053 0 1
8. Bert Feys 2044 Brent Burg 2234 0 1

De partijen:


PGN-viewer van www.chesstempo.com

 

3 comments to Déjà Vu voor HMC 2

 • Mari van Ooijen

  Ha Thomas,

  “want er staat 1 ding vast en dat is dat wij zullen promoveren naar de eerste klasse!” Waar heb ik die zin reeds eerder gezien?
  Niettemin, complimenten voor je sfeervolle verslag en de interessante partijen.

  Groeten,
  Mari

 • Thomas Mollema

  Hallo Mari,

  Mooi dat het stuk mooi gevonden wordt!
  Ik weet niet waar je die zin eerder gezien zou hebben…

  Groeten,
  Thomas

 • Brent

  Na de volgende wedstrijd zal er vermoedelijk meer vaststaan. Maar het hele team heeft er net als Thomas alle vertrouwen in!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>