Wie O wie?

Door René Olthof
Afgelopen weekeinde, in de tweede ronde van de landelijke schaakcompetitie, ging ik als schaaktoerist mee met het tweede team naar Sas van Gent. ‘Ver’, roepen de meeste mensen dan, maar ik vind het daar altijd prettig toeven. De Zeeuwse KNSB-schakers zijn bijzonder gastvrij en bovendien wemelt het op schaakevenementen aldaar van de Belgen. Daar heb ik in de jaren tachtig van de vorige eeuw (opa vertelt) jarenlang competitie gespeeld, dus de gebroeders Van de Wijnkele, André Galle, Steven Geirnaert en vele anderen, ik heb er allemaal tegen gespeeld.
Het was voor mij dus een beetje een reünie in het gloednieuwe multi-functionele centrum De Statie.
Vorig jaar had ik in het tweede team ingevallen in exact dezelfde wedstrijd en wonder boven wonder speelde het sterke eerste team van HWP toen ook tegen Caïssa uit Amsterdam, dat kan bogen op befaamde oude Meesterklasse cracks als Rob Witt, Piet van der Weide en natuurlijk kopman Paul van der Sterren.
Smullen dus voor een veteraan als ik.
Blijkt Braziliaan Herman van Riemsdijk zijn KNSB-competitiedebuut te maken voor HWP, en het derde team van HWP te moeten tegen DSC 4. In dat team spelen maar liefst drie oud-HMC’ers. De eerste is Willem-Jan van den Broek. De tweede was niet aanwezig, te weten Kees Voorberg.
Op de foto ziet U de derde. Wie is hij?
Een tip: hij is familie van een van de trouwe bezoekers van onze clubavond.

3 comments to Wie O wie?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>