HMC 6 heeft prima start

Na een vrije eerste ronde, mocht afgelopen zaterdag ook HMC 6 aan hun NBSB avontuur beginnen. Dat werd uitstekend gedaan. Met 4.5 – 3.5 werd van het sterke WLC/Triple Pion gewonnen. De uitslag lijkt spannender dan het was. Pas toen met 4.5 – 0.5 de overwinning binnen was, kon de tegenstander wat punten binnenhalen.


Op bord 4 begon Pieter aanvallend. Fried Liver met paardoffer op f7. Altijd leuk als je creatief wil spelen. Na een klein half uurtje kwam Pieter al naar me toe: Ik heb mat in 2.
Sjoerd kwam na iets meer dan een half uur naar me toe: Mijn tegenstander heeft remise aangeboden. De regelementen bepalen dat een speler aan de teamcaptain toestemming mag vragen om remise aan te nemen of te bieden. Ikzelf ben daar geen voorstander van, maar heb het de jongens aangeleerd om te vermijden dat ze 6 keer remise aanbieden ( in een verloren stelling)
Nadat ik Sjoerd verteld had dat we niet waren gekomen om na 30 minuten remise te spelen en hij lekker door moest spelen, ging ik naar binnen om de stelling te bekijken. 4 torens, 2 dames en 14 pionnen stonden op het bord. Zijn tegenstander kwam naar me toe om te vertellen dat dat toch duidelijk remise was. Blijkbaar was het verschil tussen een remise stelling en een gelijke stelling hem niet duidelijk. Sjoerd ging er even voor zitten, ruilde een toren, creëerde een vrijpion, ging er mee lopen en binnen het uur konden de stukken in het doosje. Sjoerd behield daarme ook op bord 1 zijn ongeslagen status in de NBSB competitie en brengt zijn score op 12.5 uit 13

Nadat Joppe het 3e punt binnen had gehaald, kwam Lars vragen of hij remise mocht forceren. Ik ging er vanuit dat hij wel een reden zou hebben, waarmee de stand op 3.5 – 0.5 kwam.
Ergens in het 2e uur kwam Tristan naar buiten: Gewonnen, 4.5 – 0.5, buit binnen.

Robin had een lastige opening tegen ( Evans gambiet) maar kwam met 4 pionnen voor zijn loper uiteindelijk toch in een comfortabele stelling. Toen hij eindelijk zelf toe kwam aan wat aanvallend spel, zag hij de binnenkomst van de dame van tegenstander over het hoofd en was het ineens uit. Jammer, wel goed gespeeld.

Op bord 7 en 8 waren nog onze nieuwkomers bezig. Mats de Voys en Bjorn Nabuurs hadden nog nooit meegespeeld met de volwassenen, maar deden het erg goed. Het moeilijkste onderdeel ( ondanks de zenuwen toch nog rustig spelen) hadden ze uitstekend onder de knie. Hun beide partijen duurde meer dan 2 uur. De volgende stap (punten scoren) gaan we volgende keer behandelen, hoewel Mats heel dicht in de buurt kwam. In een laat toreneindspel ( dat wel remise was) sloeg hij verkeerd terug. ipv 4 verbonden pionnen kwamen er 2 geïsoleerd pionnen op het bord die er 10 zetten later afgingen. Tja, bij jeugdspelers zijn natuurlijk nog niet alle details over de eindspelen bekend.


Eindstand 4,5 – 3,5 een zware tegenstander al gehad en met de teamspirit zit het goed. Leuk begin !

2 comments to HMC 6 heeft prima start

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>