HMC 2 wint na vervelende middag in Velserbroek

HMC 2 is erin geslaagd om de koppositie in klasse 2c te veroveren door een 5,5-2,5 overwinning op Santpoort 1. Niet voor de eerste keer zijn we goed weggekomen; ook met 4-4 hadden we opzich niet mogen klagen. Maar in de slotfase vielen alle twijfelgevallen de voor ons goede kant op, resulterend in een ruime overwinning waarmee we een half bordpuntje uitlopen op concurrent LSG 2.
Update 10/3: onze grootste fan, René Olthof, was er ook weer bij en heeft vele mooie foto’s gemaakt.

Overzicht speelzaal

Overzicht speelzaal

De wedstrijd zelf was er een om snel te vergeten. 3 of 4 klokken die verkeerd waren ingesteld c.q. uitvielen en een barman die precies in de eerste tijdnoodfase met enorm lawaai de kopjes en glazen kwam ophalen; ik heb zelden een vervelendere externe wedstrijd meegemaakt.

Bij Wesley kwam er na zet 40 slechts een kwartier bij i.p.v. een halfuur. De WL had geen flauw idee hoe de klok werkte, en het duurde (echt waar!) een halfuur voordat Wesley en zijn tegenstander weer een goed ingestelde klok kregen. Dat het niet nóg langer duurde kwam volgens mij vooral omdat een speler van Santpoort 2 te hulp schoot. Daarna was het de beurt aan Frank en zijn tegenstander, ook zij kregen er maar een kwartier bij. Ook hier duurde het 10 minuten voordat de klok weer goed stond, maar een paar minuten later viel de klok uit. En 10 minuten later nog eens. De WL wist het ook niet meer, dus ging maar eens overleggen met de TL van Santpoort. Prima, zou je zeggen, maar om dat nou luidkeels naast het bord van Tom te doen… Tom raakte er zo door geïrriteerd dat hij plots een kwaliteit wegblunderde.

Een klok instellen is ook niet makkelijk..

Een klok instellen is ook niet makkelijk..

Toen vervolgens ook mijn klok verkeerd bleek ingesteld en tegelijkertijd de barman zeer luidruchtig alle kopjes kwam ophalen (toen iemand van Santpoort dit heerschap vroeg of het ietsje zachter kon leidde dit tot een felle -en luide- discussie) was de lol er wel van af.

50 meter van de speelzaal stond een circus. Wellicht was de arbiter daar beter op zijn plaats geweest

50 meter van de speelzaal stond een circus. 

Dan maar snel de resultaten. Wesley op 1 kreeg zijn favoriete opening en won, ondanks niet geheel nauwkeurig spel. Justin op 2 speelde goed, maar net niet goed genoeg en verloor in een interessant eindspel. Frank op 3 had een typische Frank-partij. Na 25 zetten een 0.00 stelling, maar toen ging Frank er nog eens goed voor zitten en schoof de tegenstander van het bord. Ik op 4 kwam totaal verloren te staan, maar de tegenstander gaf in het eindspel al zijn pluspionnen weg waardoor het remise werd.

De laatste minuten van de laatste twee partijen

De laatste minuten van de laatste twee partijen

Van Lars op 5 heb ik niks meegekregen, maar in de auto zei men dat Lars een goede, strakke partij had gespeeld. Gezien zijn andere partijen dit seizoen geloof ik dat meteen! Tom op 6 gaf zoals gezegd een kwal weg, maar stond er toen al eentje voor. Een toreneindspel met minuspion werd vervolgens door Tom met vaste hand naar de winst(!) gevoerd. Derk-Jan op 7 miste openingskennis (Russisch) maar kwam er aardig uit. Hij zal wel ergens geblunderd hebben want op het uitslagenformulier staat een 0.

Invaller Derk-Jan in diep gepeins verzonken

Invaller Derk-Jan in diep gepeins verzonken

Tenslotte kreeg Joris op 8 na een goede opening een eindspel met minuspion, maar net als Tom wist hij dit achter elkaar te winnen.

Dit maakt 5,5-2,5 en de matchpunten in de tas. Gauw vergeten deze wedstrijd. Over 3 weken mogen we weer: thuis tegen Amersfoort.
Voor meer foto’s van René, zie de facebook-pagina van HMC.

1 comment to HMC 2 wint na vervelende middag in Velserbroek

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>