HMC Calder grijpt naast de beker

Afgelopen donderdag was de bekerfinale in Wijchen. Ik heb verslag gedaan op schaaksite.

HMC Calder is er niet in geslaagd om voor de vierde keer in het nieuwe milennium de beker te winnen. In de halve finale werd, net als eigenlijk in alle voorrondes, ruim gewonnen van SISSA. In de finale bleek Paul Keres echter te sterk. Dankzij een uitgekookt variantje tegen de Ponziani zette Peter Lombaers zowel Jeroen Bosch als HMC Calder al vrij snel met de rug tegen de muur. Terwijl zowel David Miedema als ik een betere stelling om zeep hielpen deed Jasper er alles aan om een positioneel voordeeltje uit te breiden. Toen er weinig tijd meer over was en er gewonnen moest worden, deed Jasper nog een ultieme winstpoging, maar tegenstander Xander Wemmers was erg handig en counterde het eindspel in no-time naar zich toe.

Paul Keres had dit toernooi al meerdere malen bewezen erg handig te zijn met weinig tijd; meerdere matches werden beslist na snelschaken. Ook in de halve finale werd het tij gekeerd in tijdnood.

Onderuit in de finale

Onderuit in de finale

Lees verder op schaaksite.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>