Open brief n.a.v. de ALV van 29 aug.

Door Elke van Roon

Beste schaakliefhebbers,

Afgelopen week heeft mijn man Tony Werten zijn functie als jeugdleider per direct neergelegd. Hier heeft hij zeer gegronde redenen voor. Ik heb geen behoefte om daar op deze plek over uit te wijden want dan zou ik met modder moeten gooien naar mensen en daar doe ik niet aan mee, dit in tegenstelling tot sommige anderen.

Gisteren is de ALV geweest en helaas heb ik vernomen dat Tony daar in een slecht daglicht is gezet. Er is iets gezegd over de reden waarom Tony zijn functie per direct heeft neergelegd, maar dit was slechts summier. Er is vooral op ingehaakt dat Tony het niet kan maken net voor de ALV zijn functie neer te leggen. Gezien het feit dat de druppel waarom hij zijn functie neerlegde pas 3 dagen voor de ALV bij hem binnen kwam is dat niet zo gek.

Ik ben ten zeerste verbaasd dat de ALV dit pikt. Blijkbaar kan HMC op de manier van nu verder gaan zonder jeugdleider. Ik ben hier boos, verbaasd, gekwetst, verdrietig en teleurgesteld over.

Boos omdat het niet eerlijk is hoe het gaat, Tony wordt afgetekend als degene die het fout doet, terwijl de fout elders ligt. Daarbij komt dit nogal ondankbaar over in mijn ogen naar Tony toe.

Verbaasd en gekwetst aangezien ik weet hoeveel werk Tony als jeugdleider heeft verricht. Buiten zijn fulltime baan besteedt hij gemiddeld 20 uur! per week als vrijwilliger aan zijn functie van jeugdleider. Dat je zo iemand zo makkelijk laat gaan dat kan in mijn ogen niet.

Verdrietig en teleurgesteld ben ik omdat ik niet snap dat mensen dit toelaten.

De machteloosheid en boosheid die ik voel heb ik hierboven zo goed mogelijk proberen te verwoorden maar helemaal lukt dat niet want dit kan ik niet op een nette manier.

Elke van Roon

· Reageren is gesloten