HMC Calder 1 verslaat Voerendaal

Zie ook het verslag van Voerendaal.

Afgelopen zaterdag hebben we in het Limburgse Klimmen met 5.5-4.5 gewonnen van Voerendaal. De partijen kunnen nagespeeld worden op schaaksite.

VoerendaalHMC

Zelf stuitte ik al snel op de solide opzet van Sielecki, en nadat ik het verkeerde plan koos, moest ik in remise berusten. Er volgden enkele andere remises. Niels Ondersteijn profiteerde van een blunder van Oscar Lemmers, en won eenvoudig een stuk.
Mischa Senders, die in Bossche kringen ook wel bekend staat als de Kaatsheuvelse Tal, maakte zijn reputatie waar met een mooie aanvalspartij tegen Tom Bus. Bij een 5-3 stand nam Geert wellicht wat teveel riscio met 32..f4 en belandde in een verloren toreneindspel, maar David nam geen risico, schoof de stelling dicht, en dwong remise af. Door deze overwinning klimmen we naar de 2de plek!

StandR3

13 december spelen we in eigen huis tegen Pathena Rotterdam.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>