HMC Calder 2 behaalt geen MP in Voerendaal

Zaterdag 22 november stond voor ons een cruciale wedstrijd op het programma in het zuiden van Limburg, tegen Voerendaal 2. Gezien het zware programma wat ons nog te wachten staat was het fijn geweest als we hier minimaal een matchpunt zouden halen. Zoals u al wel begrijpt is dit niet gelukt, want we hebben flink smeer gekregen. Het begin van de dag was vrijwel identiek aan dat van de wedstrijd tegen Veldhoven. Thomas kreeg wederom gelijk in onze discussie over of ik bij de competitie te laat kom, alleen was hij er dit keer zelf bij. In de auto kregen we van Pierre te horen dat hij liever bier dan chocomel bij het eten drinkt en Piet wist ons te vertellen dat een relatie je sowieso 200 ratingpunten kost. Kortom, de voorbereiding was weer dik in orde. Over de speellocatie hadden we onheilspellende berichten gehoord, maar het bleek voor ons alleszins mee te vallen. Het enige wat eraan scheelde was dat je voor een broodje halflauwe kroket 3,60 euro betaalde. Daar tegenover staat wel dat er lekkere speciaalbieren genuttigd konden worden.              

De wedstrijd zelf leek voorspoedig te verlopen. Ikzelf speelde een vrij korte remise tegen mijn Duitse tegenstander in een stelling waar ik wat ruimtevoordeel had, maar zwart counterkansen op de damevleugel. Op dat moment leken wij er echter goed voor te staan, want Thomas leek sowieso te gaan winnen. Dit gebeurde dan ook vrij snel in een partij waarin wit een pion offerde in de opening, maar die nooit meer terugzag. Grote klasse van de vice captain. Vanaf hier ging het helaas wel bergafwaarts. Frits verloor omdat hij een tussenzet van zijn tegenstander over het hoofd zag, wat zonde was, omdat hij daarvoor zeker niet slecht stond. Justin verloor met wit in een partij waarin hij vanaf kort na de opening al in de verdediging gedrukt werd. Gert kwam goed tot gewonnen te staan, maar in tijdnood maakte hij een fout, waardoor hij alsnog verloor. Tussenstand 3,5-1,5 met weinig uitzicht op de overwinning. Toch hebben onze drie overige spelers complimenten verdiend, want bij deze tussenstand hebben zij nog uren geknokt voor een positief resultaat. Piet wist, solide als altijd, een voordeeltje uit te bouwen naar kwaliteitswinst. Dit leverde hem uiteindelijk de winst op in een eindspel. Jeroen verloor helaas in een gecompliceerd toreneindspel, waarvan ik de complicaties en mogelijkheden niet in alle volledigheid heb meegekregen. Pierre kwam in een eindspel met een pion minder terecht, waarin hij op een gegeven moment zelfs dacht te winnen door een verre vrijpion te creëren. Helaas had dit plan een lek, want Pierre had een koningsmanoeuvre van zijn tegenstander over het hoofd gezien.

5,5-2,5 was de eindstand dus. Dit betekent dat we dit seizoen nog een aantal punten moeten maken om niet te degraderen. De eerste keer dat we het weer kunnen proberen is op 13 december, thuis tegen UVS.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>