HMC Calder pakt de triple!

Vandaag heeft HMC de derde grote prijs van het seizoen gepakt door in Utrecht het NK Schaakvoetbal te winnen. Na 2012, 2013, en een jaar van afwezigheid is dit alweer onze derde titel! Deze keer was wel het meestbevochten, want Christov en Wouter deden bij KC mee, en Matthew is in het buitenland. We wonnen echter alle schaakmatches. Vooral Benjamin met 7/7 en huisschakers Rick(3.5/4) en Jos(3/4) maakten hier indruk. In de halve finale wonnen we met 5-3 bij schaken van nationaal kampioen Charlois Europoort. Het voetballen ging gelijk op en bleef steken op 1-1.
In de finale moesten we tegen Kennemer Combinatie. Een geduchte tegenstander die een aantal jaar geleden ook weleens het NK Schaakvoetbal heeft gewonnen. Hun grote wapen is international Martin, die er bij het voetbal met kop en schouder uitsteekt en voor veel doelpunten zorgt. In de poulefase speelden we ook tegen KC en wonnen we het voetbal met 4-2. Martin werd redelijk goed onder controle gehouden en Lody maakte 3 miraculeuze doelpunten van veraf.

In de finale wonnen we bij het schaken weer met 5-3, maar bij het voetbal begonnen we slecht en kwamen we met 0-2 achter. Daar bleef het even bij totdat ik met een pirouette en een eentweetje met Rick de 2-1 kon binnenglijden. We kwamen toch op 1-3 achter en dat maakte de situatie lastig. Maar in de laatste minuut schoot Rick vanaf de zijlijn knoeihard in de hoek!

Zo werd Kennemer Combinatie 2de, en Charlois Europoort, aangevoerd door veelvoudig Nederlandskampioen schaken Loek van Wely, werd derde.

In de goal: Jos, David, Jan, Twan, Lody, Jasper. Daarvoor Benjamin, Rick, en keeper Tobi!

In de goal: Jos, David, Jan, Twan, Lody, Jasper. Daarvoor Benjamin, Rick, en keeper Tobi!

2 comments to HMC Calder pakt de triple!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>