HMC Calder – LSG 5-5

Door René Olthof
De jaarlijkse ontmoeting met onze vrienden van LSG was weer een waar spektakelstuk. Uiteindelijk 5-5. Het begon met een serie remises (vooral aan de topborden), maar de spanning steeg toen Van der Werf genadeloos gebruik maakte van een misser in comfortabele stelling van Rob Schoorl.: 3-4. Daarna begon het sidderen. Thomas Mollema had een speculatief stukoffer geplaatst aan bord 10 tegen Eelke Wiersma. Ergens onderweg stond hij aantoonbaar gewonnen, maar al met al was remise geen slecht resultaat. Vervolgens Jeroen Bosch die de materiaalverhouding toren en twee pionnen tegen twee lichte stukken uitprobeerde. Geen idee hoe het stond. Helemaal op het einde was het nog steeds dezelfde materiaalverhouding maar toen was het gewonnen voor Bosch. Die ondersteunde echter onvoldoende zijn grote troef (vrije a-pion) waardoor het in remise verzandde: 4-5
Broekmeulen had twee stukken geofferd voor een verwoestende aanval tegen de koning in het midden van Martin Roobol. Of alle correct was moet betwijfeld worden, na zo’n 80 zettende vis op het droge: 5-5.
Ons tweede team haalde verrassend de volle buit binnen in de streekderby tegen Dubbelschaak ’97, op papier een stuk sterker: 4,5-3,5. Wow!

Zie ook een verslag op de LSG-site.

1 comment to HMC Calder – LSG 5-5

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>