Avondteam goed uit de startblokken!

HMCA – OSVA   2½ – 1½                                     Hintham, 2 oktober 2015

                                                                                              door Loek Mostertman

Ons avondteam, enigszins verzwakt door de afwezigheid van teamleider Henk Burg, heeft goede zaken gedaan in de eerste ronde van de avondcompetitie. De overwinning was overtuigend enbeslist niet geflatteerd.

Het begon niet best met een nederlaag aan bord 4, waar de laat aangekomen Marc Smits ondanks scherp spel geen vuist kon maken tegen het passieve spel van zijn tegenstander. Ik snapte trouwens niet, waarom Marc na 1.d4 d5 2.Pc3 Pf6 3.Lg5 e6 niet met 4.e4 tot het Frans overging. Wel pleit voor Marc, dat hij na afloop van zijn partij scherp zag, hoe Loek mooi had kunnen winnen…

Ondertussen had Cees na een voorzichtig begin met 1.d4 d5 2.Pf3 g6 3.Lf4 al vrij gauw een kwaliteit tegen een pion gewonnen en de technische afwikkeling was hem wel toevertrouwd.
Ook Eric deed het uitstekend. Hij stelde zich als zwartspeler op met zijn beproefde dubbelfianchetto en overspeelde in de tijdnoodfase zijn tegenstander volkomen.

Loek moet toen nog een halfje halen voor de overwinning.
Hij had met zwart in een Schotse partij groot voordeel behaald, maar miste een fraaie winst die later door Marc werd aangewezen.
Op de 40e zet bood Loek remise aan, maar zijn tegenstander speelde nog even door tot die twee zetten later inzag dat hij geen ijzer met handen kon breken.

Non playing captain Paul van Helvoirt kon het formulier toen als volgt invullen.

  1. Loek Mostertman – Rik Broekkamp   ½ – ½
  2. Cees Nuijten         – Maikel Bloks       1 – 0
  3. Eric Merx             – Gert Windhorst     1 – 0
  4. Marc Smits           – Bern Greijn           0 – 1

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>