HMC Calder pakt de volle buit in Sas van Gent

HMC Calder 1 heeft gisteren met 5.5-4.5 gewonnen in Sas van Gent. Lang zag het er niet naar uit dat we zouden gaan winnen. Geert en Rob hadden namelijk een eindspel met grote materiaalachterstand, terwijl Niels ook een volle pion won. Jeroen Bosch won redelijk regelmatig, maar Thomas stond lang ietsje minder, maar tructe zijn tegenstander in tijdnood. Die had het eindspel best nog kunnen proberen, maar hij kwam de shock niet teboven en ging door zijn vlag. Jeroen van den Bersselaar maakte trouwens zijn meesterklassedebuut met een verdienstelijke remise tegen Adrian Roos!

Eerder had Twan al gewonnen en David al verloren. +2 dus met 3 slecht tot zeer slechte eindspelen. Nadat de bananenbrigade langs was gekomen, gingen de mannen weer met frisse kracht ertegenaan. Niels had binnen de kortste keren een list verzonnen om zijn pion terug te winnen, terwijl Geert toch nog voor problemen kon zorgen. Een half uur later kon Geert zelfs remise afdwingen, waardoor het onze kant op leek te rollen. Martijn moest nog wel even remise maken in een ingewikkelde stelling, Hij schijnt ook nog het een en ander overleefd te hebben, maar maakte uiteindelijk keurig remise. Daardoor kon Robin ook remise geven en stond er een prima eindstand op het bord.

Daarna konden we nog even genieten van een indrukwekkende prestatie van het 2de team. Doordat ze Jeroen en Thomas hadden afgestaan aan het eerste, en Joris afwezig was, waren ze ernstig verzwakt en hadden ze een nederlaag eigenlijk al ingecalculeerd. Ze hebben echter de flow nog goed beet en maakten knap 4-4, doordat invaller Henk Burg een verloren eindspel nog remise kon maken. Een zeer bewonderenswaardige prestatie van het 2de, dat met een gemiddelde leeftijd van boven de 58 (enkele jaren geleden was het 2de nog een jeugdteam), blijkbaar nog steeds fris van geest is!

Voor de partijen zie schaaksite.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>