HMC Calder verder in NBSB-beker

Door Derk-Jan Morelis

In de 2e ronde mochten wij het opnemen tegen de Stukkenjagers uit Tilburg. Qua rating waren zij iets sterker, dus het beloofde een lastige avond te worden. In de praktijk viel het mee. Op alle borden kwamen we beter uit de opening. Op bord 4 wist Bert zijn partij te winnen. Meteen daarop bood mijn tegenstander remise aan. Na kort overleg met Wim besloot ik om het aanbod te accepteren. Zelf had ik mijn voordeel alweer teruggegeven en zowel Wim als Gijs stonden er goed voor. Nadat Gijs een pion meer had, bood Wim met een pion meer zijn tegenstander remise aan en die ging daar graag op in. Een paar zetten later bood Gijs ook maar remise aan. Zijn tegenstander kon remise afdwingen, maar winnen zat er niet meer in. Hij dacht lang na en in de veronderstelling dat hij er nog een kwartier bij zou krijgen, viel zijn vlag. Na overleg met de wedstijdleider en handjeklap is besloten om de partij remise te houden en was de overwinning een feit.

De Stukkenjagers 1815 HMC Calder 1802 wo 25 nov
1. Bob Bishoen 1903 Gijs van Breukelen 1878 ½ ½
2. Erik van Ingen 1806 Wim van Oostrum 1818 ½ ½
3. Arend Jan Meerwijk 1761 Derk-Jan Morelis 1808 ½ ½
4. Guus Vermeulen 1789 Bert Kramer 1702 0 1

 

 

2 comments to HMC Calder verder in NBSB-beker

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>