Peter van Raaij overleden

Beste schaakvriend,  (door René Olthof)

Peter van Raaij is gisteren op 91-jarige leeftijd overleden in zijn laatste woonplaats Burgum, nabij Leeuwarden. Peter is een van onze meest prominente oud-leden. Hij betrad de Bossche schaakscene rond 1963, dus nog voor de fusie van HMC in 1966. In hetzelfde jaar zien we ook wijlen Frans van Vugt voor het eerst opduiken. En de huidige leden Roger Feytens en Mari van Ooijen. Nog eerder waren Bart van der Krogt van de partij en natuurlijk Cees van Zelst, ons oudste lid uit die periode (1951!)

Behalve als speler en tegenstander zullen vele clubleden van nu Peter nog kenner als columnist (observer) in ons onvolprezen clubblad en de experts weten dat hij de auteur is van het jubileumboek HMC 40 jaar. Hij speelde een van zijn laatste interne partijen tegen Thomas Mollema, een prachtig voorbeeld van oud tegen jong, de kracht van ons edele denksport.

De gegevens over zijn uitvaart op maandag 1 februari in de H. Annakerk in Hintham vindt U in onderstaand overlijdensbericht.

PvR

TB: Zie http://www.hmcdenbosch.nl/2012/02/peter-van-raaij-beeindigt-lidmaatschap-na-meer-dan-45-jaar/

2 comments to Peter van Raaij overleden

 • Mari

  Met het overlijden van Peter van Raay heeft HMC Den Bosch niet alleen een man met grote verdiensten in het verleden, maar ook een innemende persoonlijkheid verloren.
  Ik koester de herinneringen, die ik aan hem bewaar.
  Peter, bedankt dat ik met jou de schaakdegens en je levenspad heb mogen kruisen. Rust in vrede!

 • Zoals Réne en Mari het mooi hebben verwoord, was Peter van Raay een markant lid dat altijd aan de positieve kant stond. Altijd een bijdrage leverend en altijd gefocused om te winnen. Maar vooral schrijven kon hij als de beste.
  Wat heb ik vaak heerlijk gelachen om zijn visie en taal gebruik.
  Een warm hart voor hem en een verlies voor allen die hem dierbaar zijn.
  Groet.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>