HMC Calder kan omhoogkijken na winst op BSG

Gisteren hebben we met 5.5-4.5 uit gewonnen bij BSG in Bussum. Een traditionele lastige wedstrijd tegen BSG die we niet vaak hebben gewonnen. Vorig jaar nog werden onze kampioensdromen nog aan diggelen geslagen aan de Nieuwe Englaan. Dit jaar pakte we 2 nuttige matchpunten waardoor we zonder degradatiezorgen volop meedoen voor een ECC-ticket.

Zelf waren we versterkt met Fridman, terwijl BSG Robin van Kampen miste. Fridman won een ijzersterke partij van Alexander van Beek. Maar de vervanger van Robin, Theo Slisser, verraste door te profiteren van een blunder van Jasper Broekmeulen.

Rob Schoorl bracht het eerst punt met een mooie winstpartij in de Pirc. 2 seizoenen geleden won Rob nog 2 SOS schoonheidsprijzen, en als je kijkt naar de manier waarop hij steeds weer ten strijde trekt, gaat het hier waarschijnlijk niet bij blijven! David van Kerkhof werd vorig jaar nog getruct in tijdnood, maar won dit jaar een goede partij van Henk van der Poel.

Geert van der Stricht kon de stukken van Lars Ootes niet tegenhouden op de koningsvleugel in het Konings-Indisch, en werd vervolgens pardoes matgezet. Martijn Dambacher veroverde het loperpaar en overleefde in tijdnood een loperoffer, en won.

Toen de rookwolken waren opgetrokken, stonden we 4-3 voor. Niels stond een pion voor en Benjamin iets beter, maar beide leken wel remise te worden. Jeroen Bosch stond onder flinke druk tegen Robert Ris, maar het was onduidelijk wat het zou worden. Zelf had ik een toreneindspel tegen Thomas Willemze wat erg tricky was, maar overleefde het uiteindelijk. Robert Ris vond uiteindelijk toch een winst terwijl de andere 2 partijen remise bleven: 4.5-5.5 winst voor HMC Calder.

HMC1

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>