HMC-ers bij Tata 2016

Twee weken per jaar verandert Wijk aan Zee in Schaken aan Zee. In elk restaurant en in elke kroeg wordt geschaakt. De mensen op straat zijn hoofdzakelijk schakers, niet-schakers zoeken hun heil wijselijk ergens anders. Ook dit jaar deden meerdere HMC’ers mee bij de diverse Tata 2016 toernooien.

Benjamin Bok speelde mee bij de Tata Steel Challengers. Benjamin presteerde ongeveer volgens zijn rating, tegenover drie nederlagen stonden vier overwinningen. Niettemin was Benjamin graag wat hoger geeindigd dan een vierde plaats.

In de amateur vierkampen waren er groepsoverwinningen voor Jesse Allaart (vierkamp 7zc), Henk Burg (vierkamp 5L) en Sjoerd van Roon (vierkamp 3P). Zij mogen volgend jaar in een hogere groep meedoen.  Vermoedelijk kan Jesse zelfs een extra sprong maken. Met zijn drie overwinningen en een TPR van 1818 heeft hij laten zien enkele groepen hoger thuis te horen. Over de prestatie van Henk staat reeds een stukje op deze website. De gedeelde eerste plaats van Sjoerd mag niet onvermeld blijven. Met een TPR van 2123 kan ook hij terugkijken op een goed toernooi.  Piet van Eijndhoven (vierkamp 3O) en Theo Suikers (vierkamp 7U) hadden dit jaar het geluk helaas niet aan hun zijde. Zij werden laatste in de groepen 3O en 7U.

In de amateur tienkampen speelden Janne Allaart (tienkamp 7A), Loek Mostertman (tienkamp 3G), Pierre Smeets (tienkamp 2D), Rob Schoorl (tienkamp 1A) en ondergetekende (tienkamp 3H). Janne eindigde gedeeld 4e met een uitstekende TPR van 1565. Helaas werd zij in het begin van het toernooi ziek, waardoor zij enkele partijen moest missen.  Loek kon het toernooi niet naar zijn hand zetten en werd gedeeeld 7e. Pierre speelde een prima toernooi, waarbij hij veelvuldig tegen sterkere schakers moest spelen en toch een ratingwinst wist te behalen. Een enkele keer stond Pierre duidelijk beter toen remise overeengekomen werd. Dat bleek ‘s avonds toen we de overdag gespeelde partijen analyseerden. Rob verloor van de nummers 1 en 2 in zijn groep, maar won andere partijen, waardoor hij precies volgens zijn rating presteerde. Voor mij verliep het toernooi boven verwachting goed. Met 5 overwinningen en 4 remises werd ik eerste en mag het volgend jaar in groep 2 proberen. De ratingwinst die ik boekte is daarbij mooi meegenomen.

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>