HMC 3 – De Baronie 2: Uithuilen en opnieuw beginnen

Door Derk-Jan

Vooraf waren er nog kansjes om mee te doen om het kampioenschap. We stonden weliswaar vierde, maar met slechts 1 punt achter de koploper. En we moesten nog tegen de bovenste twee. En dus moest er flink gewonnen worden van de Baronie.

Maar het allerbelangrijkste is het om niet als 1e klaar te zijn met spelen, omdat je dan het stukje moet schrijven. En Rino was de ongelukkige om remise te accepteren. Meteen daarna trapte ik in een truckje en liet me mat zetten. Rino begon gelijk te onderhandelen. Kun jij niet het stukje schrijven, ik heb al een keer een stukje geschreven.

Maar ik toch ook, Rino? En ik heb niets bij de andere gezien. Maar ik toch ook niet Rino? Dus jij schrijft het stukje? Nog balend van het verlies, terwijl ik in het middenspel een goede stelling had, mompelde ik dat het goed was. En weg was Rino.

Opgelucht dat er een slachtoffer was, gaf het halve team maar gelijk op.

Geen idee wie als eerste? Maar Willem, Leon, Gijs en Cees hadden opeens verloren, nog voor ik mijn eigen nul had opgeschreven. Daarmee was de wedstrijd gelijk voorbij. Wim kwam nog even melden dat hij de eer had gered en daarna sjokte ik maar naar Bert om te kijken of ik van zijn partij nog iets mee kon krijgen. Ik was nog net op tijd om te zien dat hij een stuk meer had en dat zijn tegenstander hem de hand gaf.

Nu maar uithuilen, vergeten en volgend jaar beter. Oh ja, we moeten ook nog een wedstrijd in Tilburg spelen. Laten we die aub maar winnen. Niets is erger dan de tegenstander te moeten feliciteren met het behaalde kampioenschap, terwijl je zelf snode plannen had.

T HMC Calder 3 1811 De Baronie 2 1795
1. Willem Blankert 1914 Edwin Lessmann 1919 0 1
2. Leon ter Beek 1851 Dick Straathof 1867 0 1
3. Marinus Loman 1795 Jasper Willeboordse 1852 ½ ½
4. Derk-Jan Morelis 1801 Jan van Roestel 1854 0 1
5. Wim van Oostrum 1797 Jan Sulman 1678 1 0
6. Gijs van Breukelen 1853 Peter Severeijnen 1760 0 1
7. Cees Nuijten 1772 Frank Creuels 1613 0 1
8. Bert Kramer 1704 Gert Vogelaar 1816 1 0

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>