HMC Calder aast op de derde plek

In de strijd om de derde plek heeft HMC Calder een gevoelige tik uitgedeeld aan Charlois Europoort: 6.5-3.5.
De Bosschenaren staan nu slechts 1,5 BP achter op de nummer 3, met een op het oog makkelijk programma nog voor de boeg.

HMC Calder kwam sterk op met 5 GMs en een gemiddelde van 2444, het hoogste van alle teams deze ronde. De basis van de overwinning werd gelegd aan het 8e bord door Jeroen Bosch.
Zijn tegenstander kwam te laat en daarmee een gratis punt. 

Fridman speelde een correcte remise tegen Bart Michiels, terwijl ook de partij Michiel de Wit – Geert van der Stricht in evenwicht bleef.
Mischa Senders haalde op bord 9 een belangrijk punt binnen. Na een solide opening werd de witte pion op e3 zwak, waar Mischa handig van profiteerde.

MischaSchaak

Ook Dambacher en Swinkels kwamen met zwart niet echt in de problemen en behaalden een keurige remise tegen Hovhanissyan en Docx.

Met nog 4 partijen te gaan besloot ik zelf het zekere voor het onzekere te nemen en een remise te pakken tegen Robin Lecomte. In het Spaans kwam ik er niet echt doorheen.

Niels verdedigde keurig een eindspel met een pion minder tegen Roger Meng, terwijl ook Rob zijn rug wist te rechten tegen de vader van Bart Michiels. Luc speelde een strategisch ijzersterke partij, maar miste het tactische vernuft om Rob op de knieën te krijgen.

Benjamin Bok boekte tot slot nog een keurige overwinning in de Rossolimo tegen Arben Dardha.

MK7HMC

MK7

Ons plan is nu om de volle buit binnen te slepen tegen Utrecht en Pathena, om vervolgens Novi Sad onveilig te gaan maken bij de ECC!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>