HMC Calder A overwint eerste horde

Het eerste avondteam van HMC heeft op dinsdagavond uit met 3-1 gewonnen van Woensel. Hiermee hebben we meteen goede zaken gedaan voor het kampioenschap.
Dit seizoen is de animo voor de avondcompetitie bij HMC toegenomen, waardoor we 3 avondteams hebben.
Het eerste team speelt in de eerste klasse en dit seizoen is het voorzien dat we qua rating in het voordeel zijn. Maar met slechts 6 rondes en grote krachtsverschillen in de competitie is een onherstelbare fout snel gemaakt. Tegen een relatief sterke tegenstandeer maakten we gelukkig geen fouten en konden de matchpunten weer meegenomen worden naar Den Bosch.

De opstellingen:
1. Nargiz Umudova – Guus Bollen 1/2
2. Jeroen Medema – Twan Burg 0-1
3. Pierre Smeets – Rudy Simons 1/2
4. Jessica de Haas – Thomas Mollema 0-1

Thomas kwam niet al te best uit de opening, de hoop was dat hij zou gaan counteren later op de koningsvleugel, en dat lukte inderdaad. Pierre neutraliseerde Rudy Simons, die in mei nog van Benjamin Bok won. Nargiz leek misschien materiaal te winnen, maar Guus Bollen had nog wat finesses. Nargiz kon misschien beter zetherhaling accepteerde, maar kwam in het eindspel niet echt meer in de problemen. Zelf stond ik heel de partij iets beter, voerde de druk op en uiteindelijk ging mijn tegenstander de fout in. Een prettige en regelmatige 3-1 overwinning!

2 comments to HMC Calder A overwint eerste horde

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>