HMC Calder goed uit de startblokken

Met de 5.5-4.5 overwinning op HWP Sas van Gent heeft HMC Calder goede zaken gedaan. De voornaamste doelstelling dit jaar is handhaving, daarnaast is plaatsen voor de ECC een leuk streven.

Voor aanvang

Voor aanvang

Benjamin Bok heeft ons deze zomer verlaten, maar daarvoor in de plaats is Dirk van Dooren gekomen. Dirk speelt interessante partijen waar vaak geen peil op te trekken valt. Hij liet meteen zien waar hij voor gehaald was: een partij vol chaos, waar iedereen dacht dat het helemaal mis ging, maar uiteindelijk wel een beslissend halfje binnengesleept.

Dirk: 1.f4!

Dirk: 1.f4!

Veel remises vielen er overigens niet, alleen bij Mollema en Burg nog. Voor de rest was het een waar slachtveld.

Twee zwartoverwinningen

Twee zwartoverwinningen

Uiteindelijk wist Geert in een dame-eindspel de matchpunten veilig te stellen. Geert had een sterk kwaliteitsoffer en zijn winst was eigenlijk nooit in gevaar. De partijen zijn wellicht binnenkort op schaaksite te vinden.

Little Karpov slaat weer toe

Little Karpov slaat weer toe

mk1rews

3 comments to HMC Calder goed uit de startblokken

 • René Olthof

  Mooi Twan: slachtveld!

 • Kees van Oirschot

  De partijen zijn te vinden op de KNSB-site onder “Wedstrijdschaak” >” KNSB-competitie”> “Partijen Meesterklasse”.

 • Mari

  Ook het tweede team van HMC Den Bosch is goed uit de startblokken gekopmen, maar daar lees ik tot dusver niets over. Een kort verslag lijkt mij, uit respect voor de overige leden, toch het minste wat je kunt doen. Wacht daar niet te lang mee jongens, want op 8 oktovber 2016 staat de tweede ronde al voor de deur!

  Groeten

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>