Breaking news: HMC B weer in de running!

door Loek Mostertman

Dat HMC B (1784) met 2,5-1,5 van OSV A (1446) won was geen groot nieuws, al had de zege wel wat ruimer mogen zijn. Spectaculair was wèl, dat onze grootste concurrent Eindhoven B (1677) met 3,5-0,5 van ODI A (1384) verloor en dat we ineens weer volop in de running zijn voor het kampioenschap omdat we ODI, dat nu fier aan kop gaat, nog moeten bestrijden. Dat zal gebeuren in de vijfde ronde op vrijdag 27 januari.Rino was dinsdag het eerste klaar. Zijn Koninsindisch werd met het tamme 4. e3 bestreden en Rino schakelde met 4 .. d5 handig naar het Grünfeld-indisch over. Na de witte grafzet 20. Lb2xf6? stond hij ineens overwegend en hij bood remise aan, nadat hij geconstateerd had dat de anderen op winst stonden. In hogere zin werd hij daarmee onze matchwinnaar.

Loek ondervond aan bord 1 weinig weerstand van Maikel Blocks, die het niet lang droog hield tegen het Morra-gambiet. Na 30. .. Pd4 bood hij, nog steeds in het volle bezit van zijn pluspion, remise aan, maar na 31. Txc8! had hij het eigenlijk al op moeten geven.

Cees op bord 3 deed het in een Damepionspel wat rustiger en moest wat langer wachten op fouten van zijn tegenstander, die in een kansloos toreneindspel belandde.

Henk behandelde de Leningrad-variant van het Hollands virtuoos en stond inderdaad op winst toen hij plotseling in een val liep die de kansen deed keren; hij ging in een paar zetten van een plusscore van 5 naar een minscore van 5. Het feit dat hij 330 ratingpunten meer had dan zijn tegenstander kon hem toen niet meer redden.

Uitslag:

OSV A HMC B 1,5-2,5
 Maikel Bloks Loek Mostertman 0-1
 Cees Timmer Rino Loman 0,5-0,5
 Bern Greijn Cees Nuijten 0-1
 Gert Windhorst Henk Mollema 1-0

 

2 comments to Breaking news: HMC B weer in de running!

  • Twaburov

    Lekker potje Loek! Na 21.Pxe7 stond je eigenlijk al gewonnen met je 2 lopers!

  • Loek Mostertman

    Ik snap ook niet waarom mijn tegenstanders mij altijd het loperspaar kado doen. In de wedstrijd van HMC B deden ook de tegenstander van
    Rino en Henk dat. Maar ook ons eerste kan er wat van! Mischa’s 4.Lxf6?
    vind ik afschuwelijk. Je mag in mijn optiek pas een loper tegen een paard offeren als het geforceerd tot mat leidt!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>