Hmc5 – Dubbelschaak3: 3-5

Na in de eerste ronde teleurstellend gelijkgespeeld te hebben tegen Garde3, op rating toch zo’n 150 punten minder, traden we nu in De Gruyterfabriek aan tegen Dubbelschaak3. Op papier, zeker op de hogere borden, wat sterker dan wij.

Op vrijdagavond belde Nel mij dat ze wegens ziekte niet kon aantreden. Tevergeefs gezocht naar een invaller, waardoor onze voorzitter Luigi alsnog moest spelen. Hij werd aan een laag bord geplaatst in de hoop snel klaar te zijn en zich te kunnen bemoeien met de organisatie op onze vreemde, maar wat mij betreft zeer geslaagde locatie. Dat bleek echter een illusie.

V.l.n.r:

Op bord 1 ging het al snel mis met Jelle tegen Diederik Claassen. Hij liet een paard verdwalen op de witte koningsvleugel. Het beest ging verloren en compensatie was er niet. Daarna moest Ekko aan bord 5 de handschoen in de ring werpen. Ik heb de partij niet zo goed gevolgd, maar ik dacht dat Ekko een stuk tegen twee pionnen voorstond op een gegeven moment. Dat was kennelijk niet genoeg. Snel daarna moest Janne opgeven aan bord 4, ik dacht een eindspel met twee pionnen minder te zien. Vrij snel 3-0 achter dus. Gelukkig hadden we Fred nog die netjes op bord 6 wist te winnen. Intussen was ik zelf bezig aan een trage laveerpartij tegen Ebe Reitsma, toch zo’n 170 punten hoger in rating. Ik was niet zo tevreden in de opening, maar wist via een doorbraak op de damevleugel toch initiatief te krijgen. Ik stond beter, vond Ede ook, maar helaas verloor ik door een geniepige combinatie van Ede  een stuk, waarna ik kon opgeven.

Met 1-4 op de borden was de hoop op een punt wel de grond ingeboord. Aan bord 8 stond Koen al vrij snel gewonnen, maar het duurde toch erg lang voor hij de vis op het droge had. Hij bleef steeds goed kijken en gaf zijn tegenstander geen kans op tegenspel. Uiteindelijk promotie tot dame wat het pleit beslechtte. Intussen had Marc aan bord 2 een avontuurlijke partij tegen een betere tegenstander, Geert Thiellemans, en was tevreden met remise. Meer zat er zeker niet in. Luigi heeft nog lang geploeterd om een gelijkstaand eindspel te winnen, maar tevergeefs. We verloren dus met 5-3 en slechts hebben nog maar 1 punt op de teller. Dit keer hebben de eerste vier borden het laten liggen: ½ uit 4 is te weinig.

Volgende keer uit tegen het wel erg sterke Stukkenjagers5. Het ziet ernaar uit dat handhaving in de tweede klasse wel lastig gaat worden, maar we blijven ervoor strijden. We zullen tegen De Vughtse Toren 2 en De drie Torens 3 de punten moeten zien te pakken.

Jos Peters,

Teamleider HMC5

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>