NBSB-beker: WLC – HMC 1,5 – 2,5

door Loek Mostertman

Dinsdag 29 oktober won ons bekerteam vrij overtuigend van een sterke concurrent.

Eerlijk gezegd heb ik aan bord 2 wel geluk gehad. Door lang te rokeren had ik veel te veel risicio genomen en toen ik ook nog de b-lijn voor mijn sterk spelende tegenstandster opende stond ik na 20 zetten glad verloren. Jessica miste echter een keer of vijf de winst en kon het na 30 zetten opgeven, maar zij liet zich liever mat zetten.

Ondertussen sleepte de partij van Gijs aan bord 1 zich voort met een licht initiatief voor onze witspeler, die echter geen ijzer met handen kon breken. Toen hij zag dat Loek gewonnen stond en
de andere partijen gelijk, bood hij remise aan, waarmee de wedstrijd eigenlijk al beslist was.

Bert aan bord 4 slaagde er vanuit een volkomen gelijke stelling echter in, om het nog spannend te maken door zijn tegenstander een vrije a-pion te gunnen. Die wikkelde daarna soepel af naar een gewonnen pionneneindspel., waardoor de stand gelijk werd getrokken. Onbegrijpelijk hoe de intern zo solide Kramer extern soms tegen de zwakste tegenstanders weet te verliezen.

Bij een een 2-2 resultaat, zoals tegen De Kentering, zou de uitslag van bord 4 vervallen. In deze bekerwedstrijden speelt Bert mee voor spek en bonen, zonder veel schade aan te richten. Wel moest
Chiel aan bord 3 minstens remise maken. Hij had al lang een sterk loperspaar en kon zonder veel risico op winst spelen, wat hij dan ook deed. Voortdurend hield hij zwart onder druk terwijl hij de ene na de andere pion veroverde. Uiteindelijk ging zwart door zijn vlag, terwijl Chiel nog een volle minuut denktijd over had. Matchwinner met verreweg de beste partij van de avond!

De persoonlijke uitslagen waren:

1. Hennie Wilbrink – Gijs van Breukelen 0,5 – 0,5
2. Jessica de Haas – Loek Mostertman 0 – 1
3. Jasper Krenning — Chiel Koster 0 – 1
4. Dannie Beijk — Albert Kramer 1-0

2 comments to NBSB-beker: WLC – HMC 1,5 – 2,5

  • Gefeliciteerd HMC met de winst!

    Om het nou overtuigend te noemen….. het dubbeltje op de kant viel positief voor HMC , maar goed dat er aan verhalen altijd 2 kanten zitten…. wellicht heeft de schrijver de laatste 5 minuten van de match bekeken en zo een conclusie gevormd…

  • Twaburov

    Inderdaad verrassend gezien in de eerste alinea al staat dat zijn tegenstander 5 keer de winst miste :).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>