Strijd om de Jeroen Boschcup tussen Basisschool ’t Schrijverke en HMC Den Bosch

Door René Timmer, jeugdleider HMC

Vrijdag 4 november was het dan zover. De eerste ronde om de Jeroen Bosch Cup vond plaats in de Biechten. De strijd om de Jeroen Boschcup is een 3 daagse tweekamp tussen de jeugdschakers van HMC en basisschool ‘t Schrijverke. Kinderen die zowel op ‘t Schrijverke zitten of hebben gezeten en ook lid zijn van HMC komen uit voor ‘t Schrijverke. De eerste ontmoeting is glansrijk gewonnen door ‘t Schrijverke. De eerste ronde bestond uit twee rondes waarbij één keer met zwart en één keer met wit werd gespeeld. De uitslag van de eerste ontmoeting is 16½– 5½ in het voordeel van ‘t Schrijverke geworden.

We hopen hiermee als jeugdcommissie het schaken meer onder de aandacht te brengen bij de jeugd en een doorstroom van meer jeugd naar HMC te bewerkstelligen. 

De volgende 2 wedstrijden zijn op vrijdag 16 december ’16 en 10 februari ’17 en beginnen steeds om 18:45 uur. Iedereen is welkom om te kijken!

1 comment to Strijd om de Jeroen Boschcup tussen Basisschool ’t Schrijverke en HMC Den Bosch

  • René Olthof

    Een geweldig initiatief. Vorig seizoen was er overigens ook een ontmoeting HMC Calder-‘t Schrijverke, maar die was niet om de Jeroen Boschcup (ik stel de naam bokaal voor vanwege de mooie B-alliteratie) een ander verschil was dat HMC toen onder aanvoering van Janne Allaart wel wist te winnen…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>