2 uit 4 bij Stukkenjagers Open- Update!

Bij het Stukkenjagers Open hebben de spelers van HMC in ronde 4 twee punten uit vier wedstrijden gehaald. Matthijs won knap van de altijd lastige Erik Dignum in een vooruitgespeelde partij. Matthijs speelde de plaag voor iedere d4 speler, Het Hollands! Ergens vroeg in de partij weigerde Matthijs het remise-aanbod van Erik en uiteindelijk tikte Matthijs het eindspel vakkundig uit. Deze partij is te zien in de viewer.

Pierre en Thomas zaten met 2 uit 3 tegen aanzienlijk zwakkere spelers op papier. Zij speelden echter wel tegen ‘geniale gekken’ (in de positieve zin van het woord uiteraard). Spelers die de meest geniale partijen kunnen spelen, maar wiens zetten doorgaans als gek worden omschreven. De kenners van het Tilburgse schaak weten dan dat ik het over respectievelijk Kienfong Lie-Kwie en Stefan Hess heb. Pierre had de pech dat ik het bord naast hem zat en ik de partij heb meegekregen en daarom hier kan plaatsen. Mijn partij tegen Stefan was bijna net zo kort als die van Pierre.
Henk Mollema kwam goed te staan tegen Alex van Lanen maar werd vervolgens weggedrukt in de counter van zijn tegenstander die 15 plaatsen hoger op de plaatsingslijst staat. Commentaar door Thomas

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>