HMC Calder is uitgeschakeld in de beker

Gisteravond is HMC Calder uitgeschakeld door 3-1 te verliezen van De Pion uit Roosendaal. Qua rating deden de teams nauwelijks voor elkaar onder, dus vooraf beloofde het al een spannende strijd te worden.

Op bord 1 speelde ik met zwart een correcte, maar tamme remise tegen Stefan Colijn. Misschien had ik wat meer risico moeten nemen, nu was er een redelijk ratingverschil overbrugd. Thomas op bord speelde ook remise op bord 4 met wit tegen Jordy Schouten. Hij ging vol op de aanval en offerde een stuk en een kwaliteit, hij won de kwaliteit terug maar de pion niet, dus bood maar remise aan terwijl de tegenstander weinig tijd had.

Tom speelde met zwart tegen Mark Smits. Op de damevleugel stond hij prima, maar wit zette langzaam een koningsaanval op. Tom’s spel op de damevleugel sloeg door, maar de koningsaanval van Mark eigenlijk ook. Tom kon nog dames ruilen door 3 pionnen te offeren, maar heet eindspel was verloren. Jeroen had een zeer interessant stukoffer voor 4 pionnen. De hoop was dat hij de stand nog gelijk kon trekken. Het was een erg spannende slotfase, waarin Alik goed verdedigde, en Jeroen nog een alles-of-niets poging leek te doen. Alik bleef goed spelen, ruilde wat stukken en won wat pionnen terug, zodat hij een loper extra overhield op het eind. In de loop van de week publiceren we deze zenuwslopende partij nog op de website!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>