HMC Calder klopt ook LSG

Na de uitoverwinning op SISSA stond gisteren wederom een lastige uitwedstrijd op het programma: LSG uit. Een team dat sterk is in de breedte en dit seizoen gemiddeld genomen het sterkst is opgekomen. We wisten echter ons kunstje van 2 jaar geleden te herhalen en wonnen met 6.5-3.5! Daardoor staan we op een mooie 4de plek en mogen we omhoog kijken.

standmk16r4

Na 2 nederlagen in ronde 2 en 3 nu dus 2 keer gewonnen. Misschien wel symbool voor deze wederopstanding is Dirk van Dooren, die het licht gezien lijkt te hebben. Hij verloor net als het team in ronde 2 en 3, maar won vervolgens 2 aantrekkelijke aanvalspartijen van de sterke Hing Ting Lai en Arthur Pijpers.

Dirk ziet het licht

Dirk ziet het licht in de Robijnstraat

Jeroen Bosch had met een zege op Jelmer Jens een belangrijke bijdrage aan de overwinning. Officiëel is het Jeroen Bosch-jaar al afgesloten, maar het seizoen in de Meesterklasse nog niet, en daarom is het goed om te zien dat Jeroen doorgaat met sterke partijen spelen. Hij was ook zo vriendelijk om zijn partij te analyseren voor de HMC-site, zie hieronder:

Geert won, net als 2 jaar geleden, ditmaal van Rudy van Wessel. Die blunderde een belangrijke pion, en daarmee kwam HMC Calder op een snelle voorsprong.
Net als 2 jaar geleden speelde ik met zwart tegen Jan Sprenger, een g3 Najdorf. Terwijl ik toen nog een toreneindspel met een pion minder moest keepen,  had ik ditmaal na 22 zetten al het vuur uit de stelling weten te halen.

De vierde winnaar was Martijn Dambacher. Hij speelde erg sterk en mocht zijn eerste wintspartij van het seizoen bijschrijven.

Niels was ook erg dichtbij de overwinning. Hij had erg veel keus, en leek zijn stelling te overspelen. Toch kon hij remise maken in een dame-eindspel.
Nargiz stond een tikkeltje minder, maar kon eeuwig schaak maken in een dame-eindspel.
Jasper had een interessante partij, maar ook hij mocht blij zijn met eeuwig schaak in een dame-eindspel.

Mischa redde het helaas niet tot een dame-eindspel. Hij stond iets minder op de damevleugel, maar had tegenspel op de koningsvleugel. Dit speelde hij echter niet al te handig uit, waardoor Michiel Bosman effectief binnenkwam via de c-lijn en Mischa tot overgave dwong.

Terwijl Jasper Jeroen feliciteert met zijn overwinning, herhalen Rob en Jan-Willem nog een paar keer de zetten.

Terwijl Jasper Jeroen feliciteert met zijn overwinning, herhalen Rob en Jan-Willem nog een paar keer de zetten.

Rob was als laatste nog bezig. Al snel kwam hij in een iets minder eindspel tegen Jan-Willem de Jong. Maar hij verdedigde het erg handig en volgens mij had Jan-Willem nergens duidelijk voordeel. In het toreneindspel werd de stelling vaak herhaald en werd er gedurende maar liefst 27 zetten op en neer geschoven. De ongeduldige teamgenoten vroegen zich af of ze misschien allebei te koppig waren, maar het bleek dat ze allebei al remise hadden aangeboden, maar elkaar niet hadden gehoord. Uiteindelijk werd er toch maar geclaimd.

HMC Calder is dus flink op stoom gekomen en kan met een goed gevoel de winterstop in. In de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar staat er meteen weer een mooie uitdaging op het programma: de thuiswedstrijd tegen koploper Kennemer Combinatie. Komt dat zien op 4 februari in Den Biechten!

De individuele uitslagen:

mkr5ind

Na afloop werd dit gevierd bij de plaatselijk Chinees. Het eerste rondje was voor de teamleider!

chinees

met dank aan Nargiz en Henk voor de foto’s!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>