Kampioenen!

De eerste periode bij de interne competitie is afgelopen! Van de laatste speelronde zijn in de Tuin der Listen III al partijen geanalyseerd, dus daar hoef ik het niet meer over te hebben. De lijstaanvoerders zijn ongewijzigd gebleven ten opzichte van de lijsten voor de ronde.

In groep 1 leek Thomas Mollema hard op weg naar een periodetitel, maar doordat Thomas uit de laatste 3 wedstrijden maar 6 punten haalde en Tom Verhoeven maar liefst 13 punten is Tom hem nipt voorbij gegaan.

In groep 2 was de winnaar al een tijdje bekend; Henk Mollema heeft de vroege koppositie niet meer afgestaan en soleerde meer dan 10 competitierondes naar de finish. Uiteindelijk eindigde hij op 9 punten voorsprong van de nummer 2 Marc Smits. De overige promovendi zijn Luigi de Mas en Bart van der Krogt.

De TPR+prijs was tot het einde toe spannend, door een ongelukkige indeling kon Sjoerd van Roon niet voldoende punten winnen in de laatste ronde om Thomas Mollema nog voorbij te gaan. Sjoerd eindigde door zijn winstpartij in ronde 14 op een tpr van 1961 dat is maar liefst 176 punten meer dan de rating die hij aan het begin van de periode had. Thomas had echter een miezerig puntje meer bij de tpr+ en eindigde, met een tpr van 2252, 177 punten boven zijn rating die hij aan het begin van de periode had.

Bart van der Krogt heeft als enige alle 14 rondes meegespeeld in de competitie! Dat is nog eens toewijding aan de schaaksport.

Sjoerd van Roon is met 68 gewonnen ratingpunten de grootste stijger op de ratinglijst.

Komende vrijdag (09 december) begint de tweede periode. Bij de aftrap van de eerste periode is onder meer Sjaak Mad!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>