Tuin der Listen IX: Nimzo-Indisch

Door Twan Burg


Gisteren speelde ik met zwart tegen Loek Mostertman weer eens het Nimzo-Indisch. Deze opening speel ik al een tijdje, maar nog nooit kreeg ik een typische Nimzo met een witte dubbelpion op c3, waarbij wit alles op het loperpaar en zijn aanval gooit. De opening speelde Loek strategisch niet goed naar mijn mening, en in principe had hij onvoldoende compensatie voor het pionoffer, maar door enkele ijzersterke aanvalszetten en wat onnauwkeurigheden van mijn kant kwam hij volledig terug in de partij. Op de 26ste zet pakte hij niet door en overwonnen mijn paarden alsnog.

Ook uw partij in de tuin der listen? Mail naar k.v.oirschot@home.nl!

Foto van Miriam Burg

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>