Tuin der Listen VII: Vuurwerk in het nieuwe jaar (2)

nijlgan2

Er zijn 2 partijen nagekomen van afgelopen week. Henk Mollema wist met wit van Bert Kramer te winnen. Een sterke partij, zo lijkt het! Eerst lijkt de lange diagonaal a1-h8 problemen te leveren voor Bert, maar met f6 en e5 wordt dit geblokkeerd. Henk verlegt de druk naar a2-g8, wat hem materiaalwinst oplevert!

Piet van Eijndhoven nam iets teveel risico in de opening, en verloor een pion. Maar na enig gerommel werd de pion toch teruggewinnen, en in het eindspel ging Loek de mist in, waarna Piet naar een winnend pionneneindspel kon afwikkelen.

Piet, Loek en Kees voorzagen de partij tussen Loek en Piet van commentaar, de partij van Henk is zonder commentaar:

Foto van Miriam Burg

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>