HMC 5 – Veldhoven 2

Met dank aan René Olthof voor de foto’s
Afgelopen zaterdag werd de 5e competitie ronde gespeeld tegen titel kandidaat Veldhoven 2. Deze keer een niet op rating gebaseerde opstelling. Behalve Jesse die op bord 1 speelde.

En spelen deed hij, met de stukken en de tegenstander. Hans Brave (1888) had er net 21 ratingpunten bij gekregen en er gaan er alweer 20 vanaf. Klasse Jesse! En een snelle 1-0.

Man of the Match!

Die werd ook redelijk snel omgezet in een 1-3 achterstand. Nel, Janne en debutant Michiel hadden een zware middag. Ze hebben het nog lang geprobeerd, maar het was niet genoeg tegen hun (te) sterke tegenstanders.

Ik had de spelers een vrijbrief gegeven om remise aan te bieden en te accepteren. Toch even aan Koen verteld dat hij tegen een sterke speler speelt (1720) en remise een fantastisch resultaat is. Koen koos voor het zekere en bood remise aan dat na bestudering van de andere borden natuurlijk geaccepteerd werd. Sterk gespeeld Koen! En die overwinningen komen er zo wel.

Koen ging in deze stelling eens kijken welk stuk van hem nog niet optimaal stond. Dat paard op d2 doet niet zoveel (behalve pionnen verdedigen). Koen speelde dus het sterke Pf1, onderweg naar f5!

Luigi begon goed, zeer aanvallend, maar stond net als Ekko verloren.  Ekko ging wel terecht door tegen een speler die het niet zo maar afmaakte. Luigi hield het voor gezien. 1,5-4,5.

Ik kreeg de Caro Kann tegen en had na mijn 5e zet mat in één!? En rokeerde zowaar op mijn 8e zet?! De tegenstander stond lekker vast. Maar even later speelde ik te snel een pion op die hij kon incasseren. Dus reste er mij niets meer dan op tijd remise aan te bieden en hopen dat Ton Roeten , oud HMC-er, niet wist hoe dit uit te spelen. En zo liep het ook. Toch nog een halfje.

Op bord 5 werd nog steeds door Ger Diethorst voor de overwinning gestreden en die maakte geen fout. En zo bracht hij met Ekko de eindstand naar 2-6.

Marc Smits

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>