HMC Calder A morst half bordpuntje

Na een suboptimaal resultaat thuis tegen DSC is HMC Calder A ook de 6de ronde niet zonder kleurscheuren doorgekomen. In het ‘Hof van Holland’ in Ballefruttersgat werd het slechts 3.5-0.5 tegen EGS B.

Op bord 1 speelde ik tegen Pieter Couwenberg, een meneer die slechtziend is en daarom een hulpbordje gebruikt. Daar had ik me niet op voorbereid, en besloot een speculatief stukoffer te plaatsen dat ik vaak in mijn jeugd heb gespeeld. Net op het moment dat ik begon te denken de partij misschien wel te verliezen, speelde hij een onnauwkeurige zet en gaf een zet later op, terwijl er nog onduidelijke complicaties waren. Goed, het eerste punt binnen. Mijn tegenstander vertelde nog dat hij in het Olympiade-team zit van Nederlandse slechtzienden, en binnenkort naar Macedonië gaat!
Guido kwam ook al snel in het bargedeelte. In de Caro-Kann besloot hij zichzelf met e6-e5 te bevrijden tegen Jasper Kools. Een grootscheepse afruil en een gelijk eindspel leek logisch, maar zijn tegenstander liet een vork met e5-e4 toe. Een grote opluchting want zijn broer had laatst nog van Matthijs Dijkstra gewonnen!
Thomas speelde tegen rivaal Bram van der Vrande. Zijn tegenstander was er op gebrand van Thomas te winnen. Hij werd echter een beetje onder de voet gelopen en moest een kwaliteit inleveren. Vervolgens was het moeilijk progressie boeken voor Thomas, maar een goed getimed stukoffer activeerde zijn torens en toen was het snel gedaan.
Toen was de taak aan Pierre om ook het vierde schaapje op het droge te leggen. Een iets beter eindspel en wat tijdvoorsprong op de klok, een kwestie van geduld zo leek het. Maar er werd toch wat afgeruild en enkel een a-pion was niet voldoende om zijn tegenstander door de vlag te duwen.
We hebben nog een maand om hiervan bij te komen, want dan komen de jongens van checkmate op bezoek in een direct gevecht om de titel. Tegelijkertijd kan HMC Calder B ook kampioen worden, komt dat zien!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>