HMC-B kampioen!

Afgelopen vrijdagavond speelde HMC B de laatste match in poule F2 van de NBSB avondcompetitie. De sfeer was relaxed, want het leek erop dat we aan een half bordpunt genoeg zouden hebben; ODI A had donderdagavond namelijk met ½-3½ verloren van Gennep A. Daarmee stonden we bij het ingaan van de laatste ronde gedeeld eerste met Eindhoven B, met beiden evenveel bordpunten. Omdat Eindhoven de laatste ronde vrij zou zijn, zouden we aan een half bordpunt genoeg hebben.

Maar er was toch een knagende twijfel: de uitslag van ODI-Gennep was nog niet definitief! We hadden gezien dat iemand dat op het NBSB uitslagenformulier had ingevuld, maar als echte samenzweringstheoritici vroegen we ons af of dit ook echt waar was. Misschien dat iemand een fake uitslag had ingevuld! Je moet er niet aan denken dat we de volgende ochtend met een winnaarsgevoel wakker zouden worden en op de NBSB site zouden zien dat we tweede waren geworden!

Dus spraken we af dat we er vol voor zouden gaan; alleen Rino mocht snel remise maken gezien zijn toenemende schaaktwijfels.

Ikzelf speelde met wit tegen de kersverse speler in de HMC groepencompetitie Maiko van Dalen. Ik kwam volgens diverse deskundigen, waarvan er in de zaal velen aanwezig waren, na zeven zetten slecht en volgens sommigen zelfs verloren te staan (1. e4 e5, 2. Pf3 Pc6, 3. Pc3 Pf6, 4. Lc4 Pxe4, 5. Lxf7? Kxf7, 6. Pxe4 d5, 7. Peg5?? Kg8). Als rasopportunist zag ik nog voldoende mogelijkheden (een pionnetje meer of minder of het al dan niet beheersen van het centrum, daar maal ik niet om) en ik wist mede dankzij minder secuur spel van mijn tegenstander toch nog naar winst af te wikkelen: 1-0, het kampioenschap virtueel binnen!

Tijdens de analyse in bij de bar kwam Rino langslopen om een sigaretje te gaan roken. “Hoe gaat het Rino?” “ik voel me als een konijn, ik zou wel weg willen vluchten”.  Rino wilde na afloop er niet teveel woorden aan vuil maken. “Ik kwam niet lekker uit de opening en kon met wat geluk nog net met een blauw remise-oog ontsnappen”: 1½-½!

Als derde Loek. Hij speelde tenminste kampioenwaardig! Loek wist zijn voordeel vanuit de opening gestaag uit te bouwen en zijn tegenstander uiteindelijk op zet 50 mat te zetten. Een mooie prestatie: 2½-½, zelfs als de ½-3½ van ODI tegen Gennep fake news zou zijn, waren we nu kampioen!

Cees was als laatste bezig. Hij kwam wat slechter uit de opening, maar kwam allengs beter te staan. Im de extra tijd leek de stelling remise te zijn, maar schijn bedriegt zoals René na afloop aantoonde: Cees had kunnen winnen, maar nam met remise genoegen: 3-1.

We zijn dus kampioen, met twee punten voorsprong op de nummer 2, Eindhoven, En er is nog meer te vieren: Cees en Loek werden topscoorder van poule F2, met Cees als uiteindelijke winnaar op basis van W-We.

Uitslag:

1. Loek Mostertman 1959 W.v.d. Heyden 1488 1 0
2. Cees Nuijten 1778 Harry Willems 1541 ½ ½
3. Marinus Loman 1777 Raph Eijkenboom 1318 ½ ½
4. Henk Mollema 1573 Maiko van Dalen 1094 1 0

 

Topscoorders:

1. Cees Nuijten HMC Calder B 6 1778 1556 +0.039 1749
2. Loek Mostertman HMC Calder B 6 1959 1690 -0.151 1882
3. Shakeel Hoosein ODI A 4 6 1427 1604 +1.523 1676
4. Pieter Roos De Kentering B 4 5 1405 1324 +1.020 1564

2 comments to HMC-B kampioen!

 • Mari

  Ik wist niet dat Cees in de WW zat, hij had toch AOW? Hoe dan ook, ik wens het avondeten B van harte proficiat met het behalen van het kampioenschap in de avondcompetitie.

 • Loek Mostertman

  Het grapje over de WW van Cees begrijp ik niet,maar de humor van HMC-B
  als avondeten des te beter; een geniale vondst van onze columnist!
  Doet me denken aan het sms’je dat ik vanmiddag wilde versturen en dat
  eigenhandig mijn ‘ineens’ in ‘insensitivity’ veranderde.
  Maar zonder gekheid: bedankt voor je goedbedoelde gelukwens!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>