HMC Calder houdt Charlois Europoort op afstand

Door René Olthof

Opmerkelijk genoeg was niet de topper LSG-KC de hoogst gerate ontmoeting in de 7e ronde, maar Charlois/E-HMC Calder. De Rotterdammers vochten op papier bijna voor hun laatste kans op klassenbehoud en haalden alles uit de kast. Zelfs clubicoon Michel de Wit werd ‘geofferd’: Sokolov, Michiels, en Vandenbussche op 10. HMC Calder kreeg heel wat voor zijn kiezen, maar had zich met het opstellen van Fridman en Swinkels ook niet onbetuigd gelaten.
Na een keihard duel op het scherpst van de snede werd het uiteindelijk 5-5. HMC Calder bleef daardoor 7e in de tussenstand, nu met 7 matchpunten.
Volle punten waren er voor Daniel, Jeroen en de man of the match Jasper Broekmeulen, die niemand minder dan ex-HMC’er Erik van den Doel  omver kreeg. Spektakel op het bord van Rob Schoorl, die tegen Mher Hovhanisian, heel dicht bij een overwinning kwam. Ik ben zeer benieuwd of de analytici in deze partij nog winst vinden voor Rob. Bij het eten na afloop kwam de ene na de andere fantastische variant op het bord. Puik verdedigingswerk aan de topborden van Robin en Twan. Dat ze het moeilijk hadden deze middag is een eufemisme.
Bij de stand 4-5 in ons voordeel vocht Geert nog als een leeuw tegen de materiële overmacht van Rick Lahaye, maar het mocht niet baten en hij verloor uiteindelijk zijn dame:
5-5.
Enkele honderden meters verderop werd Sjinkie Knegt wereldkampioen short track 500 meter…

Zie René’s Dropbox link voor de foto’s!
Zie de KNSB-site voor uitslagen en standen!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>