HMC Calder verslaat Groningen Combinatie met 6 tegen 4

Door Henk Burg

Groningen kwam op volle sterkte naar Den Bosch terwijl HMC Calder niet met zijn sterkste opstelling voor de dag kon komen. Maar in de wedstrijd en uiteindelijk in de uitslag was daar allemaal niets meer van terug te zien. De sleutel zat opnieuw in onze topborden waar GM Sergey Tiviakov (2593) door GM Martijn Dambacher (2469) netjes op remise werd gehouden. Toen vervolgens GM Robin Swinkels (2485) in een vlotte partij winst pakte op GM Jan Werle (2516) kwamen we op voorsprong. Jeroen Bosch kon het, om meerdere redenen jammer, niet redden tegen GM Sipke Ernst. Door deze nul kwam Groningen langszij en vervloog voor Jeroen een serieuze kans op een GM resultaat. Maar de match kwam nooit in gevaar en met meer overwinningen van Jasper Broekmeulen, Dirk van Dooren en een wonderschone overwinning van Niels Ondersteijn deerde de nederlaag van Geert niet meer. Geert baalde er erg van maar de teamcaptain vond dat niet zo erg. Geert heeft ons ook al erg vaak gered, nu hoefde het niet zo nodig.

 

Fraaie overwinning van matchwinnaar Niels.

Door deze overwinning staan we plots op de vierde plaats, in het linker rijtje dus, van de Meesterklasse en stelden we klassebehoud veilig.

TB:
René Olthof heeft weer een aantal foto’s gemaakt, zie deze link.
Partijen op schaaksite.nl.

HMC Calder heeft zich dus weer ruimschoots gehandhaafd, en mag zich opmaken op nog een jaar in de meesterklasse!
Bij winst op Apeldoorn in de laatste ronde kunnen we ons zelfs nog plaatsen voor de ECC in het zonnige Turkije!

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>