HMC5 sluit seizoen (helaas) in stijl af

In de laatste wedstrijd van het seizoen in klasse 2B tegen De Drie Torens 4 stond niets meer op het spel. We waren al verzekerd van de voorlaatste plaats, maar konden wel op volle sterkte aantreden. Jesse en Janne aan borden 1 en 5 waren als gebruikelijk weer snel klaar. Niet zo veel van gezien. Jesse kwam een kwaliteit achter en moest een verre witte vrijpion toestaan. Geen compensatie of tegenspel.  Er werd op zoek gegaan naar een extra witte dame, maar die bleek niet meer nodig. Janne kwam een stuk voor en won daarna vrij snel. Intussen had Fred aan het achtste bord een stuk verspeeld. Gelukkig stonden Nel aan bord 7 en Koen aan het bord 6 er goed voor. Zowel Luigi aan bord 2 als ikzelf aan vier speelden een Spanjaard. Van Luigi’s pot niet zoveel gezien. Zelf kwam ik redelijk uit de opening, maar begon toen wat mindere zetten te doen. Een goed moment om tactisch remise aan te bieden. Mijn tegenstander wilde het verloop van de andere partijen even afwachten en kon dat in drie kwartier van zijn eigen tijd rustig doen. Nel kwam beter en beter te staan maar beging een blunder die mat in drie achter haar eigen paaltjes betekende. Mijn tegenstander accepteerde remise, 1.5-2.5 tussenstand dus. Koen kwam in zijn eindspel met een kwaliteit meer in de problemen. Misschien iets te veel afgeruild? Twee verbonden vrijpionnen bleken hem teveel. Luigi maakte met een pion minder remise hetgeen tot een 2-4 tussenstand leidde. Aan het laatste bord kreeg Fred remise aangeboden, hetgeen hij met een stuk achter niet kon weigeren.

Marc speelde aan bord 3 misschien wel de beste partij van de dag. Zijn tegenstander was echter niet op een fout te betrappen en het eindspel met beide een koning en 6 pionnen liep remise met de 3-5 uitslag tot gevolg. Zoals wel vaker dit seizoen had er met wat meer geluk en (vooral) oplettendheid wat meer ingezeten. Maar even afwachten of dit ook degradatie betekent, maar dat zou best kunnen.

Groeten, Jos Peters, TL HMC5, foto: Rene Olthof

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>