HMC Calder claimt 4de plaats

Na een klinkende overwinning op Muconsult Apeldoorn zijn we dit seizoen vierde geworden in de Meesterklasse met 11 MP. We kunnen tevreden terugkijken op het seizoen. We hebben ons weer gehandhaafd en de vierde plek geeft in principe recht op plaatsing voor de ECC.

Hoogtepunt was wellicht de opeenvolgende uitoverwinningen op respectievelijk SISSA en LSG, die onrespectievelijk 2de en 3de werden.
Of misschien de zwaarbevochten 5-5 tegen Charlois, waar we ons feitelijk veilig speelden.
De 7.5-2.5 winst op Apeldoorn mocht er ook wezen. In tegenstelling tot sommige andere teams voldeden wij wel aan onze sportieve plicht en stelden allebei 10 meesterklassewaardige spelers op.
Maar liefst 6 spelers wisten gisteren een vol punt bij te schrijven: Geert, Nargiz, Niels, Mischa, Martijn en ik. Voor Nargiz was dit haar eerste overwinning in de meesterklasse. De tegenstander van Martijn (Nico Zwirs) kon bij winst zelfs nog een GM-norm scoren, maar moest nu vrede hebben met een IM-norm.

Rob Schoorl had een erg mooi stukoffer in een Breyer-structuur tegen Stefan Kuipers, maar liet zich later toch trucen. Dirk had veel initiatief tegen de Najdorf, maar kon het net niet kraken. Als laatste was Jasper nog bezig, die net als broer Joris in HMC Calder 2 nog net remise uit het vuur kon slepen

Foto’s van René Olthof.
Partijen nog niet beschikbaar, zie schaaksite.

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>