4e editie BoschRos toernooi 2017- Eindverslag

Verslag door Marc Smits, foto’s door René Olthof

Op zaterdag 29 juli 2017 werd de 4e editie van het BoschRos toernooi gespeeld. Er was weer een behoorlijke opkomst en HMC kwam met een sterke delegatie.


Na het welkoms woord van voorzitter Peter Zijderveld volgde de bord indelingen, Dertien in totaal waarvan er één afviel omdat beide spelers geen acte de précense gaven.

De Indeling was zorgvuldig gedaan met enkele verzoeken die ik allemaal heb ingewilligd.

Het duurde best wel een tijd voordat er ergens een beslissing viel en na een goed uur werd het 1-0 voor de Kentering.

Roel won van Jos.

Wat een spetterende partij zou kunnen worden was die tussen Jan en Bart. Als het spektakel was werd die door beiden onderbroken, remise.

Bij een andere op voorhand spectaculaire partij viel al redelijk snel de beslissing en Martijn trok tegen Arjan de stand weer gelijk.

Twee bekenden van elkaar streden op bord 9. Hans Kranenbarg won van Peter.

 

Ton Soeren hield goed stand tegen Chiel, remise.

Ik had mezelf tegen Cees van Zelst gezet en had niks in te brengen. Korte pijn en het staat weer gelijk.

Paul speelde een prima partij. Na zijn afgeslagen remise aanbod ging het nog beter en hij won van Luigi.

Ook Ton Wouters speelde een prima partij en hield ook stand tegen Leon. Het werd een remise.

Loek wilde een revanche tegen Casper en die kreeg hij. Loek hield Casper de hele partij onder druk. Maar toen Casper er wonderbaarlijk toch uitkwam was het snel gebeurd met Loek. Weer een punt voor de Kentering. Loek heeft de partij kort van commentaar voorzien.

Op bord 13 hing er al vanaf het begin een verrassing in de lucht. Peter had een stuk gewonnen van Henk Burg. Dat heeft niet mogen helpen. Henk kwam terug en kreeg een gewonnen eindspel. De stand is nu 5,5-4,5 voor de Kentering.

Een sleutelpartij was die tussen Paul en Henk Mollema. Het was nog niet te zien hoe die ging aflopen. Waar het verkeerd ging voor Paul weet ik niet maar Henk haalt het beslissende punt binnen.

De laatst gestarte partij was ook als laatste klaar. Onze maarschalk Eric tegen Dick. Beide met een solide opening en een goede verdediging. De partij werd mede door de tijdsdruk remise.

De eindstand De Kentering – HMC is daarmee 7-5 geworden. De voorzitter krijgt weer zijn BoschRos bokaal.

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>