Twee keer kop, een keer munt

Afgelopen speelronde van de externe competitie mochten HMC Calder 1, 2 en 3 weer beginnen aan het nieuwe schaakseizoen. Dit stond helaas niet bij veel spelers goed in de agenda, want er waren heel wat invallers nodig!

Het eerste team mocht naar Haarlem om tegen (de regerend Nederlands kampioen!) Kennemer Combinatie te spelen. Onder het toeziend oog van Michiel Abeln wist HMC Calder 1 in een spannende wedstrijd te winnen: 4,5-5,5. Hier viel het muntje net de goede kant op.

Het tweede team kon de borst natmaken, uit naar Amstelveen om tegen Zukertort 2 te beginnen. Zukertort 2 speelde vorig jaar nog in de 1e klasse. HMC Calder 2 speelde zonder Nargiz, Joris, Daniel, aanwinst Oele en Thomas. Met een behoorlijk verzwakt team (als je tenminste naar de rating kijkt) wisten ze bijna punten te pakken. HMC Calder 2 kwam met 0,5-3,5 op een riante voorsprong. Helaas kwam daar voor de Bosschenaren niks meer bij: 4,5-3,5.

Het derde team had het op papier makkelijker, beginnen tegen een team dat net gepromoveerd is. Uit in Asten tegen De Combinatie 2 moest HMC Calder 3 het echter wel met 4(!) invallers doen. Dat bleek net iets te veel te zijn:4,5-3,5.

Helaas viel het muntje niet 3x de goede kant op. 3 spannende wedstrijden om het seizoen mee te beginnen.

De uitgebreide verslagen van de teams komen snel op de site!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>